Sari direct la conținut

Marea Britanie cere o reuniune a Consiliului de Securitate ONU privind cazul Skripal

HotNews.ro
Consiliul de Securitate al ONU, Foto: AGERPRES
Consiliul de Securitate al ONU, Foto: AGERPRES

Marea Britanie a cerut o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU pentru a discuta despre atacul neurotoxic ce l-a vizat pe fostul spion rus Serghei Skripal, după ce autoritățile au condamnat doi cetățeni ruși pentru incident, relatează site-ul agenției Dpa, citat de Mediafax.

Ambasadorul britanic la ONU, Karen Pierce, a informat că Marea Britanie cere o reuniune a Consiliului de Securitate ONU pentru a discuta despre cazul Skripal.

Premierul Theresa May a informat Parlamenul că ofițerii de informații au adunat „suficiente dovezi” pentru condamnarea a doi cetățeni ruși, acuzați că au încercat să îl omoare pe fostul agent secret rus Serghei Skripal şi pe fiica acestuia, Iulia.

Aceasta a acuzat Moscova de diseminarea informației cu privire la acest caz, insistând că Marea Britanie deține dovezi conform cărora Rusia este responsabilă pentru atacul neurotoxic.

Serghei Skripal, în vârstă de 66 de ani și fiica sa, Iulia, în vârstă de 33 de ani, au fost otrăviți cu agentul neurotoxic Noviciok în luna martie.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro