Sari direct la conținut

Marea Britanie: Doi romani au fost arestati pentru furt de guma de mestacat, trimisa in Romania pentru a fi "moneda"

HotNews.ro

Politia britanica ancheteaza o grupare de infractori romani care se ocupa cu furtul gumei de mestecat South Devon (Devon, sud-vestul Angliei), pe care o trimit in tara la vanzatorii romani, unde este folosita pe post de moneda la rest, scrie un ziar local.

Saptamana aceasta, doi romani au fost arestati dupa ce au furat cantitati impresionante de guma din supermarketuri din Torquay si Dartmouth.

Autoritatile banuiesc ca guma este trimisa in Romania, la vanzatorii de la chioscuri, care dau rest guma de mestecat in loc de monede.

Guma in valoarea de aproape 1.000 de lire sterline a fost furata din doua magazine Sainsbury. Hotii s-au plimbat pe culoarele magazinului si au umplut saci cu guma, apoi au iesit.

„Doi barbati au fost retinuti. Anchetam doua furturi de guma de mestecat sa vedem daca se leaga. Ni s-a spus ca guma de mestecat este folosita pe post de moneda in Romania”, a declarat purtatorul de cuvant la politiei, potrivit ThisIsSouthDevon.co.uk.

Nu este insa o practica noua. Anul trecut, BBC semnala acest fenomen, cand doi romani au fost arestati dupa ce au recunoscut ca au furat guma de mestecat din supermarketuri, prejudiciul de atunci fiind de circa 800 lire sterline.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro