Sari direct la conținut

Marele regizor francez Claude Lelouch s-a căsătorit la 85 de ani cu scriitoarea Valerie Perrin

HotNews.ro
Claude Lelouch, Foto: Shootpix/ABACA / Abaca Press / Profimedia
Claude Lelouch, Foto: Shootpix/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Regizorul Claude Lelouch, în vârstă de 85 de ani, s-a căsătorit sâmbătă, la Paris, cu romanciera Valérie Perrin, în vârstă de 55 de ani, potrivit primarului arondismentului 18, Éric Lejoindre, citat de AFP.

Este cea de-a patra căsătorie pentru regizorul filmului „Un bărbat și o femeie”, care a câștigat Palme d’Or la Cannes în 1966.

Cuplul, care locuiește pe dealul Montmartre, a avut la eveniment 200 de invitați, printre care celebrități din lumea culturală precum Elsa Zylberstein, Jean Dujardin, Kad Merad, Julien Clerc, Richard Anconina, Læticia Hallyday și Jalil Lespert, precum și Éric Dupond-Moretti, ministrul justiției, potrivit presei franceze.

Valérie Perrin, care este de asemenea fotograf de platou și scenarist, a publicat volume precum „Duminicile iubirilor pierdute” și „Apă proaspată pentru flori”.

Celebru în întreaga lume pentru „Un bărbat și o femeie”, Lelouch este unul dintre cei mai populari regizori francezi, cu aproximativ cincizeci de filme la activ.

Cineast prolific, sinceritatea sa l-a făcut să fie îndrăgit de un public dornic de romantism, dar a fost adesea criticat de critici, în special pentru latura sa „colorată”, credința naivă în șansă, pe care o crede mai puternică decât inteligența.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro