Sari direct la conținut

Măsuri dure împotriva vitezomanilor în Austria. 70 de mașini au fost confiscate de la începutul anului

HotNews.ro
Masini, Foto: Raytags, Dreamstime.com
Masini, Foto: Raytags, Dreamstime.com

Noua politică a guvernului austriac de a confisca autovehiculele şoferilor prinşi conducând cu viteză excesivă are deja un efect semnificativ, 70 de vehicule fiind deja supuse acestei măsuri de la introducerea ei la data de 1 martie, transmite DPA, preluată de Agerpres.

Potrivit noilor reguli, oricine este prins depăşind cu peste 80 km/h limita de viteză admisă în localităţi sau cu 90 km/h în afara acestora se poate aştepta ca autovehiculul să-i fie confiscat temporar.

Recidiviştilor sau celor care au o istorie de participare la curse ilegale de maşini li se pot confisca permanent autovehiculele dacă sunt prinşi depăşind viteza legală cu 60 km/h în localităţi sau cu 70 km/h în afara acestora.

Maşinile confiscate permanent pot fi în cele din urmă scoase la licitaţie, deşi obstacole administrative au limitat până acum aceste cazuri la două.

Noile reglementări vin după o politică iniţială introdusă în 2021 de combatere a excesului de viteză prin amenzi mai mari şi suspendări mai lungi ale permisului de conducere.

Ministerul austriac al Transporturilor a descris ca ‘pozitive’ rezultatele de până acum ale noilor sancţiuni, care urmează unor măsuri similare adoptate de Italia şi Elveţia.

INTERVIURILE HotNews.ro