Sari direct la conținut

Medic, despre cazul fetei de 21 de ani ucisă în accidentul din Capitală: Avea răni extrem de grave / S-a creat o echipă mixtă cu medici din aproape toate specialităţile spitalului

HotNews.ro
Spitalul Grigore Alexandrescu, Foto: Spitalul Grigore Alexandrescu
Spitalul Grigore Alexandrescu, Foto: Spitalul Grigore Alexandrescu

Fata de 21 de ani, una dintre victimele accidentului accidentului de sâmbătă din București, a ajuns la spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală cu aproape toate zonele corpului afectate și a fost necesară crearea unei echipe multi-disciplinare din aproape toate specialitățile spitalului.

”A venit neînsoţită, inconştientă, Glasgow 3 cum spunem noi, adică era intubată, ventilată mecanic, cu un politraumatism major, multiple fracturi, de la cap până la picioare, traumatism cranio-cerebral important, pneumotorax, hemoragie digestivă, hemoragie internă, avulsie, adică smulgerea membrului superior, a necesitat o atenţie deosebita din partea medicilor, s-a creat o echipă mixtă, interdisciplinară, în foarte scurt timp a intervenit terapia intensivă, urgentistul, chirurgia generală, a fost solicitată chirurgia vasculară, care a venit de acasă, chirurgia plastică, ortopedia, în momentul în care s-a intrat în sală, fata a făcut stop cardiorespirator, a fost resuscitată, dar nu a răspuns manevrelor de resuscitare şi s-a declarat decesul”, a explicat pentru News.ro medicul Raluca Alexandru de la Grigore Alexandrescu.

Potrivit medicului, spitalul s-a mai confruntat cu cazuri care să necesite echipe multi-disciplinare, dar cazul fetei a necesitat aproape toate specialitățile spitalului.

„Noi ne-am mai confruntat cu cazuri care au necesitat echipe multi-disciplinare, dar , într-adevăr, a fost un caz deosebit, de o gravitate extremă, necesitând chiar aproape toate specialităţile spitalului, începând de la neurochirurgie până la ortopedie , chirurgie plastică, vasculară, din cauza smulgerii acelui membru. În general, accidentele rutiere sunt cel mai frecvent soldate cu hemoragii interne, fracturi şi traumatisme craniene, la ea chiar au fost toate, toate. Practic toate zonele corpului au fost puternic afectate. Noi avem un protocol prin care specialitatile care nu au echipa de garda sunt on call acasă, şi, în momentul în care se solicita ei vin cât mai repede, bineinţeles se solicita medicul care este cel mai aproape de spital şi vine să acorde ajutorul necesar”, a spus medicul Raluca Alexandru.

Medicul a explicat şi faptul că fata avea slabe şanse să supravieţuiască şi că s-a stins chiar in clipa în care fîcea investigaţii, înainte să intre în sala de operaţie.

”Erau lângă sala de operatii şi urma să se intervină, lângă ea era întreaga echipă operatorie, deja se pregăteau, odată cu CT ul pregăteau şi sala ca să intre imediat în sală. S-au gândit că poate vor reuşi sa oprească hemoragia care ii punea viaţa iminent în pericol. Era monitorizata continuu, toate echipele au stat lângă ea, inclusiv medicul urgentist care a primit-o a însoţit-o pe tot acest parcurs, a fost lângă ea medicul de terapie intensivă, deci cei care puteau să-i acorde primul ajutor în orice, au fost lângă ea tot timpul, se aşteptau să existe complicaţii”, a afirmat dr. Alexandru.

Două fete, de 6 și respectiv 21 de ani, au murit sâmbătă după ce o mașină care a intrat pe trotuar după ce a lovit un stâlp, în Sectorul 2 al Capitalei.

Inițial poliția spusese că este vorba de o fată de 6 și una de 14.

Femeia care a provocat accidentul din București în urma căruia și-au pierdut viața două fete le-a spus anchetatorilor, la audieri, că nu conduce în mod uzual și că s-ar fi urcat la volan în locul soțul ei, care băuse, au declarat surse judiciare pentru HotNews.ro. Mai mult, ea ar fi spus că nu are deloc experiență pe o mașină automată, cum este cea cu care a provocat accidentul, astfel că a încurcat pedalele, afirmă aceleași surse.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro