Sari direct la conținut

Medicii lui Arafat „nu au gasit urme de otrava”

Potrivit fisei medicale a fostului lider palestinian, Yasser Arafat, date publicitatii luni, in corpul acestuia nu au fost gasite urmele vreunei substante otravitoare cunoscute.

„Nu exista un diagnostic clar”- a declarat emisarul palestinian la ONU Nasser al-Kidwa, care a refuzat insa sa confirme ca Yasser Arafat nu a fost otravit.

Yasser Arafat a murit pe 11 noiembrie, intr-un spital militar din Paris, in urma unei boli despre care nu au fost date detalii.

Autoritatile franceze au inmanat fisa medicala a liderului palestinian nepotului acestuia, in pofida obiectiilor vaduvei lui Yasser Arafat.

Nepotul lui Yasser Arafat a declarat, intr-o conferinta de presa, ca nu a avut timp sa studieze intregul raport medical- care are 558 de pagini.

„Se contureaza doua idei de baza: una- ca nu exista un diagnostic clar al bolii de care suferea Yasser Arafat si doi- ca testele toxicologice efectuate nu au relevat prezenta vreunei substante otravitoare conoscuta”.

Disputa privind raportul medical

Nepotul lui Yasser Arafat a declarat ca poporul palestinian are dreptul sa afle din ce cauza a murit liderul palestinian.

Autoritatea Palestiniana si vaduva lui Arafat, Suha, au avut o disputa pe aceasta tema.

Avocatii doamnei Arafat au spus ca, potrivit legii franceze, numai ea are dreptul sa vada raportul medical si sa decida daca il da sau nu publicitatii.

Nepotul lui Yasser Arafat a declarat ca intelege punctul de vedere al vaduvei liderului palestinian, dar ca trebuie luata in considerare si greutatea politica a raportului medical.

„Arafat nu apartine unei singure persoane sau unei familii, ci intregului popor palestinian”.

El a precizat ca va inainta raportul Autoritatii Palestiniene, care a format o comisie pentru a-l studia.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro