Sari direct la conținut

Medicul Dan Tesloianu, cercetat în dosarul refolosirii stimulatoarelor cardiace, plasat în arest la domiciliu

HotNews.ro
Dosar instanta, Foto: Andriy Popov / Panthermedia / Profimedia Images
Dosar instanta, Foto: Andriy Popov / Panthermedia / Profimedia Images

Medicul ieşean Dan Tesloianu, cercetat în dosarul dispozitivelor medicale montate fără respectarea legislaţiei, a fost plasat în arest la domiciliu, au decis, vineri seară, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti, relatează News.ro. Decizia magistraţilor bucureşteni este definitivă.

Hotărârea judecătorilor a fost confirmată pentru News.ro de avocatul Marius Todeancă, cel care îl apără pe medicul Tesloianu.

Medicul cardiolog Dan Tesloianu, de la Spitalul ”Sfântul Spiridon” din Iaşi, a fost reţinut pe 18 februarie în dosarul dispozitivelor medicale montate fără respectarea legislaţiei. El a fost ulterior arestat preventiv, prin decizia judecătorilor.

Medicul Tesloianu este acuzat că, încă din 2017, a montat cel puţin 238 de astfel de dispozitive, unele fiind prelevate de la persoane decedate, altele fără a li se cunoaşte provenienţa, deşi acest lucru este interzis de lege.

De asemenea, procurorii afirmă că unele operaţii nu erau necesare, dar medicul a oferit pacienţilor săi medicaţie care să le inducă anumite simptome şi să se ajungă, astfel, la operaţie.

Ulterior, Parchetul General a anunţat că a extins urmărirea penală faţă de doi medici şi un fost manager de spital, în cazul stimulatoarelor cardiace prelevate de la cadavre.

Procurorii au instituit sechestru pe mai multe bunuri şi sume de bani.

Printre cei vizaţi se numără medicul Antoniu Petriş, fostul şef al Clinicii de Cardiologie de la spitalul Sfântul Spiridon Iaşi, precum şi Ioan Bârliba, fostul manager al spitalului.

Citește despre acest caz:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro