Sari direct la conținut

METEO: Șefa ANM a actualizat prognoza. Ce ne așteaptă săptămâna aceasta

HotNews.ro
Canicula si disconfort termic accentuat in Bucuresti. Foto: Agerpres
Canicula si disconfort termic accentuat in Bucuresti. Foto: Agerpres

Săptămâna aceasta va debuta cu valori ponderate, de 23-33 de grade Celsius ziua şi de până la 21 de grade în cursul nopţilor. Începând de joi, temperaturile ating din nou pragul de caniculă, iar în weekend se vor atinge temperaturi de până la 38 de grade Celsius, a anunțat directoarea Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu.

„Debutul săptămânii va fi caracterizat, la scara întregii ţări, între 23 până la 33 de grade Celsius, cu minime pe parcursul nopţilor între 12 până la cel mult 20- 21 de grade, dar în acelaşi timp vorbim şi de fenomene de instabilitate pe parcursul după amiezilor, la început în zona montană şi submontană, apoi şi în restul ţării şi mă refer aici în mod deosebit la Maramureş, Crişana, Transilvania, Moldova, pe arii restrânse în Muntenia, Dobrogea şi Oltenia”, a spus duminică, la postul Digi24, Elena Mateescu, potrivit News.ro.

„Vorbim de cantităţi care, la nivel local, pot depăşi 15-25 de litri pe metrul pătrat iar în zona montană peste 30 de litri pe metrul pătrat”, a adăugat ea.

Nu sunt excluse averse torenţiale, intensificări ale vântului şi chiar căderi de grindină.

Șefa ANM a mai anunţat că de la jumătatea săptămânii temperaturile vor creşte.

„Regimul de temperaturi cu valori ponderate va fi de interes cel puţin în primele zile din săptămâna care va debuta, pentru că miercuri vorbim din nou de temperaturi în creştere, de 34 de grade, după care de joi deja vom atinge pragul de caniculă, 35 de grade, astfel încât sfârşitul săptămânii să aducă din nou valori de 37, posibil chiar 38 de grade”, a precizat Elena Mateescu.

„Cel mai cald, adică o vreme caniculară (…) va fi în special în partea de vest, sud şi est a ţării”, a mai spus directoarea ANM.

INTERVIURILE HotNews.ro