Sari direct la conținut

Mic, electric și pe 2 roți. Este aceasta următoarea revoluție din orașele sufocate de mașini ale României?

HotNews.ro
Mic, electric și pe 2 roți. Este aceasta următoarea revoluție din orașele sufocate de mașini ale României?
Bicicletă electrică: ANP / Alamy / Alamy / Profimedia

În marile comunități urbane, traficul a devenit insuportabil la orele de vârf. Bucureștiul, spre exemplu, e pe locul 8 în topul celor mai aglomerate orașe din lume.

Pentru a ajunge din punctul A în punctul B cât mai rapid și cât mai sigur într-un oraș aglomerat, e nevoie de un sistem de transport public foarte bine pus la punct, dar mai e nevoie și de schimbarea obiceiurilor de deplasare la nivel individual.

Următorul mare pariu al constructorilor auto ar putea fi vehiculele electrice pe două roți, altele decât trotinetele. Piața europeană e acum inundată de biciclete și scutere electrice importate din China.

În Europa există multe startup-uri care au decis să investească în soluții pentru mobilitate urbană. România se găsește pe hartă cu prima motocicletă electrică produsă la noi în țară.

În țara noastră, s-a plecat de la un „grad de motorizare agresivă”, iar orașele au planificat „cel puțin două decenii doar pentru tot mai multe mașini”, dar experții cred că ne apropiem de opusul acestui trend.

Citește mai mult pe Panorama.ro

INTERVIURILE HotNews.ro