Sari direct la conținut

Mii de pui de pinguin imperial au murit probabil din cauza nivelului scăzut al gheții din Antarctica

HotNews.ro
pui de pinguin imperial, Foto: David Tipling Photo Library / Alamy / Alamy / Profimedia
pui de pinguin imperial, Foto: David Tipling Photo Library / Alamy / Alamy / Profimedia

Mii de pui de pinguin imperial din patru colonii din Antarctica au murit probabil din cauza nivelului scăzut al gheții marine, care a provocat un „eșec catastrofal de reproducere” la sfârșitul anului 2022, potrivit unei noi cercetări, citată de Guardian.

Analiza imaginilor satelitare a arătat ruperea gheții marine de obicei stabilă și dispariția coloniilor într-un moment în care puilor încă nu le crescuseră penele impermeabile.

Oamenii de știință au spus că pinguinii imperiali se confruntă cu un viitor incert din cauza încălzirii globale, deoarece se bazează atât de mult pe gheață, care se estimează că va scădea pe măsură ce oceanele lumii se încălzesc.

Eșecurile de reproducere în Marea Bellingshausen au fost „fără precedent”, potrivit cercetării, deoarece a fost prima dată când au fost afectate mai multe colonii într-un singur sezon.

„Este o poveste sumbră”, a spus Dr. Peter Fretwell, cercetător la British Antarctic Survey și autorul principal al cercetării. „Am fost șocat. Este foarte greu să te gândești la acești pui drăguți pufosi care mor în număr mare.

Fretwell a estimat că ar fi putut muri până la 7.000 de pui.

„Dacă se scufundă, puii se vor îneca. Dacă revin pe gheață, vor îngheța deoarece nu au pene impermeabile în acel stadiu.”

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro