Sari direct la conținut

Ministerul de Interne verifică modul în care a ajuns Cumpănașu să beneficieze de pază, în 2019, după cazul Caracal

HotNews.ro
Alexandru Cumpanasu, Foto: Facebook - Alexandru Cumpanasu
Alexandru Cumpanasu, Foto: Facebook - Alexandru Cumpanasu

Corpul de Control al Ministerului de Interne face verificări legate de modalitatea în care Alexandru Cumpănașu a ajuns, în 2019, să primească protecție din partea brigăzii speciale a Jandarmeriei, au declarat pentru HotNews.ro surse judiciare. Reamintim că Alexandru Cumpănașu a beneficiat timp de aproximativ 3 luni de o mașină de protocol și de gardă de corp, după cazul Caracal, în condițiile în care a susținut că primește amenințări.

Conform surselor judiciare citate, o echipă a Corpului de Control al MAI face verificări privind întreaga procedură prin care Cumpănașu a ajuns să beneficieze de protecție, fiind făcut un control și la Jandarmerie.

În plin scandal Caracal, Alexandru Cumpănașu, care era și candidat la președinție și unchiul Alexandrei, adolescenta ucisă de Gheorghe Dincă, a susținut că a primit mai multe amenințări. El a ajuns apoi să beneficieze timp de trei luni de protecția brigăzii speciale a Jandarmeriei.

Într-un mesaj video publicat pe pagina sa de Facebook în 28 august 2019, Cumpănașu se declara „scos din minți de către personaje” care își puneau întrebarea de ce statul români îi asigură lui protecție.

Cumpănașu susținea că timp de două săptămâni el și membri ai familiei sale ar fi fost amenințați cu moartea de către un asociat al lui Gheorghe Dincă și de către alte persoane din „zona interlopă”, iar în a treia săptămână a mers la Parchet și a depus o plângere penală pentru amenințare, solicitând să fie luate măsuri. Cumpănașu spunea că de la Parchet a fost direcționat la Ministerul de Interne, iar el a refuzat pe motiv că nu are încredere în această instituție, iar în aceste condiții a ajuns să beneficieze de protecție de la Brigada Specială a Jandarmeriei.

„Tot felul de cretinoizi din mass-media care începe să funcționeze la banii mafiei se întreabă de ce jandarmii îmi oferă mie protecție. Știți ce înseamnă să treci prin așa ceva? (…) Tu nu mai exiști. Am acceptat pentru copiii mei. A dispărut orice viață de familie, trebuie să anunți mereu unde te duci și ce faci. Păi bă cretinii dracului, băi nemernicilor și nesimțiților, cine își dorește viața asta?”, a mai transmis Cumpănașu atunci.

Într-o declarație pentru Digi 24, el a mai spus că a propus Jandarmeriei și a insistat să se deplaseze cu mașina personală, însă acest lucru ar fi fost refuzat, justificat, după ce i-a fost prezentată procedura legală.

„Personal nu mă simt confortabil să mă deplasez într-o altă mașină decât cea personală, însă nu pot încălca legea. În disperarea după senzațional, unii colegi din media nu au înțeles că în eventualitatea în care aceste amenințări pot fi duse la bun sfârșit, anunțarea publică a dispozitivului de protecție comunică respectivelor persoane detalii care mă pot vulnerabiliza”, adăuga Cumpănașu.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro