Sari direct la conținut

Ministerul Muncii explică de ce a retras unele decizii de pensionare: adrese trecute greșit sau verificări suplimentare ale calculului unor pensii

HotNews.ro
Pensionari, Foto: Feverpitched | Dreamstime.com
Pensionari, Foto: Feverpitched | Dreamstime.com

Ministerul Muncii își asumă erori de tehnoredactare și admite nevoia unor verificări suplimentare, acestea provocând retragerea unor decizii de pensionare, dar asigură că întregul proces va fi finalizat în 31 august, se arată într-un comunicat transmis miercuri de Casa Națională de pensii publice.

„Întrucât în presă au apărut știri legate de retragerea unor decizii de recalculare a pensiilor au fost retrase în procesul de transmitere la domiciliul beneficiarilor, formulăm următoarele precizări: potrivit Convenției încheiate cu C.N. Poșta Română S.A. procesul de distribuire a deciziilor de recalculare emise în temeiul art.144 din Legea nr.360/2023 privind sistemul public de pensii este în curs de desfășurare, urmând a fi finalizat la data de 31.08.2024;

În acest proces au fost identificate anumite situații care au impus retragerea unor decizii, cum ar fi:

Erori în tehnoredactarea adresei de domiciliu/reședință la care trebuiau transmise deciziile de recalculare;

Identificarea unor decizii de recalculare emise anterior datei la care a intervenit decesul beneficiarului;

Necesitatea unor verificări suplimentare pentru a avea un calcul corect al pensiilor.

Reamintim că, întrebat cum comentează afirmația ministrei muncii, Simona Bucura-Oprescu, care a declarat că PSD este singurul partid care a crescut pensiile, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe a evidențiat problemele pe care le-a provocat legea pensiilor.

„Ar trebui să manifeste aceeaşi dezinvoltură şi când e vorba de corectarea problemelor generate de modul în care s-a aplicat această lege, bună de altfel, dar din păcate care a generat foarte multă frustrare, nervozitate”, a răspuns el. 

Stroe a adăugat că toate creşterile de pensii din ultimii ani au fost asociate cu perioadele de guvernare liberală „Demersurile de creştere în decursul ultimilor şase ani au fost iniţiate şi susţinute cu PNL la guvernare. Nu asumăm paternitatea acestor lucruri, nu este o chestiune exclusivă a unui partid politic. E nedrept să faci lucrul ăsta în condiţiile în care te găseşti într-o coaliţie de guvernare”.

.

INTERVIURILE HotNews.ro