Sari direct la conținut

PNL dă un ultimatum PSD. „Trebuie să decidă – își doresc să se războiască politic sau își doresc o guvernare eficientă”

HotNews.ro
Ionuţ Stroe, Foto: Facebook - Ionut Stroe
Ionuţ Stroe, Foto: Facebook - Ionut Stroe

Purtătorul de cuvânt al Partidului Național Liberal, Ionuț Stroe, a afirmat, miercuri, că atacurile dintre PNL și PSD influențează negativ guvernarea. El a precizat că nu poți avea o guvernare eficientă și război politic în același timp și a sugerat PSD să aleagă ce își dorește dintre aceste două variante, conform News.ro. 

Ionuț Stroe a criticat situația tensionată dintre PNL și PSD, afirmând că afectează guvernarea și colaborarea dintre cele două partide.

„Nu poţi avea o guvernare eficientă şi război politic în acelaşi timp. Aşa că PSD-ul trebuie să se gândească foarte bine şi să decidă ce îşi doreşte pentru următoarele trei luni de zile, pentru că avem campanie electorală. Îşi doresc să se războiască politic sau îşi doresc o guvernare eficientă?!”, a spus Stroe.

Întrebat cum comentează afirmația ministrei muncii, Simona Bucura-Oprescu, care a declarat că PSD este singurul partid care a crescut pensiile, purtătorul de cuvânt a evidențiat problemele pe care legea pensiilor le-a provocat. 

„Ar trebui să manifeste aceeaşi dezinvoltură şi când e vorba de corectarea problemelor care au fost generate de modul în care s-a aplicat această lege, bună de altfel, dar din păcate care a generat foarte multă frustrare, nervozitate”, a răspuns el. 

Stroe a adăugat că toate creşterile de pensii din ultimii ani au fost asociate cu perioadele de guvernare liberală „Demersurile de creştere în decursul ultimilor şase ani au fost iniţiate şi susţinute cu PNL la guvernare. Nu asumăm paternitatea acestor lucruri, nu este o chestiune exclusivă a unui partid politic. E nedrept să faci lucrul ăsta în condiţiile în care te găseşti într-o coaliţie de guvernare”.

INTERVIURILE HotNews.ro