Sari direct la conținut

Ministrul britanic al apărării îi compară pe Şoigu şi Gherasimov cu Stan şi Bran

HotNews.ro
Serghei Șoigu și Valeri Gherasimov, Foto: Gavriil Grigorov / Sputnik / Profimedia
Serghei Șoigu și Valeri Gherasimov, Foto: Gavriil Grigorov / Sputnik / Profimedia

Secretarul britanic al Apărării, Ben Wallace, i-a comparat miercuri pe ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, şi pe şeful Statului Major al armatei, Valeri Gherasimov cu celebrul cuplu de comedianți Stan Laurel și Oliver Hardy, cunoscuți în România ca Stan și Bran, relatează Reuters.

Adresându-se reporterilor la un summit NATO de la Vilnius, Wallace a făcut o comparație cu cei doi comedianți activi între anii 1920-1950, când i-a descris pe ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, și pe generalul Valeri Gerasimov, șeful statului major al forțelor armate ale Rusiei.

Wallace a remarcat că perechea a rămas la conducerea războiului dus de Rusia în Ucraina, în timp ce Serghei Surovikin, unul dintre cei mai proeminenți generali ai Rusiei, a dispărut din vizorul publicului de la revolta grupului de mercenari Wagner luna trecută.

Un deputat din partidul de guvernământ al Rusiei motivează absența lui generalul Serghei Surovikin din vizorul publicului prin faptul că se „odihnește.

„L-a văzut cineva recent pe Surovikin? Unul dintre cei mai buni generali ai lor a dispărut deocamdată”, a spus Wallace. „Și i-au păstrat pe Laurel și Hardy la conducerea campaniei. Știți, acolo îi aveți pe Gherasimov și pe Șoigu”.

Criticii din Occident și chiar din interiorul Rusiei spun că forțele de invazie ruse din Ucraina au fost naive, prost echipate, lente în a reacționa și şi blocate de structuri de comandă confuze.

Dar președintele rus Vladimir Putin i-a păstrat atât pe Gherasimov, cât și pe Șoigu în posturile lor.

„Aceasta este o veste bună pentru Ucraina. . Aşa ceva ai vrea la conducere”, a mai spus Wallace.

Urmărește ultimele evoluții din a 504-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro