Sari direct la conținut

Ministrul israelian al Apărării amenință Hezbollah: „Ce facem în Gaza vom ști să facem și în Beirut”

HotNews.ro
Ministrul israelian al apărării, Yoav Gallant, Foto: Menelaos Myrillas / AFP / Profimedia
Ministrul israelian al apărării, Yoav Gallant, Foto: Menelaos Myrillas / AFP / Profimedia

În timp ce Hezbollah continuă să lanseze atacuri în nordul Israelului, ministrul Apărării, Yoav Gallant, avertizează că gruparea teroristă este „aproape de a face o greșeală gravă” care se va încheia cu locuitorii din Beirut care își vor părăsi casele, scrie The Times of Israel.

„Le spun aici cetățenilor din Liban, văd deja cetățeni din Gaza mergând cu steaguri albe de-a lungul coastei și îndreptându-se spre sud. Hezbollah face greșeli și trage Libanul într-un război”, a spus Gallant în timpul unei vizite la o bază militară de la granița de nord a Israelului.

„Dacă face greșeli de acest gen, cei care vor plăti prețul vor fi în primul rând cetățenii Libanului. Ceea ce facem în Gaza, știm cum să facem și în Beirut”, a amenințat ministrul israelian al Apărării.

El a spus că Forțele Aeriene Israeliene folosesc în Fâșia Gaza mai puțin de o zecime din capacitate. „Piloții noștri stau în cabină, cu avioanele îndreptate spre nord. Avem destule de făcut în sud, dar Forțele Aeriene sunt orientate spre nord și puterea lor este foarte mare”, a adaugat oficialul israelian.

Şeful mişcării Hezbollah din Liban, Sayyed Hassan Nasrallah, a declarat sâmbătă că gruparea sa armată foloseşte noi tipuri de arme şi a lovit noi ţinte în Israel în ultimele zile, promiţând că frontul din sudul ţării împotriva „inamicului său jurat” va rămâne activ, relatează Reuters.

A fost pentru a doua oară de la începutul războiului dintre Israel şi Hamas când Sayyed Hassan Nasrallah, secretarul general al Hezbollah, a apărut în public, de la începutul războiului, vorbind despre lupta cu Israelul.

Gruparea Hezbollah, fondată în 1982 de Gardienii Revoluţiei din Iran, este vârful de lance al unei alianţe de mişcări din regiune susţinute de Teheran, fiind ostilă Israelului şi Statelor Unite.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro