Sari direct la conținut

Ministrul Justiției, despre consumul de droguri: „Minorii au devenit ținta principală a dealerilor”

HotNews.ro
Alina Gorghiu, Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Alina Gorghiu, Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, atrage atenția asupra drogurilor sintetice și spune că minorii sunt principala „țintă” a celor care vând astfel de substanțe interzise. Gorghiu spune că DIICOT „este foarte activ” în lupta împotriva traficului de droguri, scrie Agerpres.

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a declarat, vineri, că dealerii de droguri şi-au concentrat atenţia asupra consumatorilor minori.

„Minorii au devenit ţinta principală a dealerilor. (…) Producţia nu mai este atât de dificilă, ele pot fi fabricate inclusiv în laboratoare improvizate. DIICOT este foarte activ, am reuşit să suplimentăm numărul de procurori cu 25 pe Secţia antidrog (…) şi vă asigur că instituţiile statului sunt atente. Însă bătălia cu traficul de droguri este o bătălie asimetrică. Dacă nu vom avea la masă statul, societatea, părinţii, instituţiile, această bătălie nu poate fi la fel de puternică”, a spus ministrul Justiției.

Alina Gorghiu spune că drogurile sintetice sunt cele mai ieftine și, prin urmare, cele mai accesibile.

„Trag acest semnal de alarmă în legătură cu drogurile sintetice, se vorbeşte rar despre ele, însă (…) sunt cele mai ieftine, cele mai accesibile şi în acelaşi timp cele mai puternice. Orice tânăr din ziua de astăzi, dacă îl întrebaţi, va şti să spună de unde şi le poate procura. Riscul de supradoză, conform tuturor analizelor, pe droguri sintetice, este foarte mare, iar gradul de adicţie generat de drogurile sintetice aduce ameninţarea la un nou nivel”, a precizat ministrul Justiţiei.

Gorghiu a mai spus că România își dorește să obțină rezultate „deosebite la nivel european în ceea ce priveşte lupta împotriva drogurilor şi chiar să devenim un centru regional pentru prevenirea şi combaterea drogurilor”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro