Sari direct la conținut

Ministrul Marcel Boloş explică „secretul” unui bugetar care a adunat în conturi un milion de lei: Nu sunt bani pe care i-am strâns peste noapte

HotNews.ro
Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene, Foto: Agerpres
Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene, Foto: Agerpres

Ministrul Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a explicat cum a reuşit ca bugetar să adune un milion de lei în conturi, spunând că a avut câte două locuri de muncă și funcţii de conducere şi nu are pe nimeni în întreţinere. Ministrul susţine că nu este singurul bugetar care reușește să facă mulți bani, iar întrebat ce trebuie să facă o persoană care vrea să strângă un milion de lei, aşa cum a făcut el, spune că aceasta trebuie „să se pregătească din tinereţe”.

Ministrul Marcel Boloş are 16 depozite bancare în care a strâns peste 1 milion de lei. Spune că nu sunt bani pe care i-a adunat peste noapte, ci sunt rezultatul muncii sale de peste 30 de ani.

  • „Să nu uitaţi că lucrez de 30 de ani în administraţie, sunt profesor universitar de 26 de ani şi sunt singur, nu am persoane în întreţinere, am ocupat funcţii de conducere de-a lungul carierei mele didactice şi profesionale.
  • Deci nu sunt bani pe care i-am adunat peste noapte, sunt rezultatul muncii mele de peste 30 de ani. (…)
  • Secretul este ca să lucrăm acolo unde avem competenţele necesare şi având mai tot timpul două locuri de muncă, până la urmă este un lucru care este pe deplin justificat”, a declarat Marcel Boloş pentru Antena 3, întrebat dacă secretul este să lucrăm la stat.

Chestionat ce trebuie să facă o persoană care vrea să strângă un milion de lei, aşa cum a făcut el, ministrul a răspuns:

  • „Să se pregătească din tinereţe pentru că, repet, nu sunt bani pe care i-am câştigat de pe un an pe altul, sunt bani care sunt rezultatul muncii mele şi am ocupat funcţii de conducere de la 28 de ani, deci sunt de peste 24 de ani în funcţii de conducere, deci am avut un nivel de venit corespunzător, plus că sunt profesor universitar”.

Boloș mai spune că nu este singurul bugetar aflat în această situaţie.

Conform ultimei sale declarații de avere, depusă la finalul lunii mai, Marcel Boloş are două apartamente cumpărate în 2003 şi 2019, un teren extravilan, peste un milion de lei în 16 conturi şi depozite bancare.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro