Sari direct la conținut

Ministrul Mediului anunță că un miliard de ambalaje au fost reciclate prin SGR. „Pentru prima dată, marii procesatori de PET nu mai importă”

HotNews.ro
Mircea Fechet, Foto: AGERPRES
Mircea Fechet, Foto: AGERPRES

Ministrul Mediului Mircea Fechet anunță că prin Sistemul de Garanție Returnare au fost colectate un miliard de ambalaje, astfel că pentru prima dată de la Revoluție, procesatorii de PET nu mai trebuie să importe materialul.

„SGR este cel mai bun exemplu de sustenabilitate și inovație din ultimii 30 de ani, în materia economiei circulare din România. Vorbim de PET-uri, sticlă sau doze de aluminiu”, a scris Mircea Fechet, într-o postare pe Facebook.

Ministrul a menționat printre beneficiari pe procesatori care nu mai trebuie să importe PET întrucât au materie primă suficientă.

„Cea mai mare pondere o au PET-urile care, plasate în linie, ar putea înconjura Pământul de cinci ori. Pentru prima dată după revoluție, marii procesatori de PET nu mai importă acest material, întrucât SGR-ul furnizează suficientă materie primă”, susține Fechet.

Obiectivul anunțat de acesta pentru 2024 este colectarea a 3,2 miliarde de ambalaje. „Vreau să mulțumesc românilor și tuturor partenerilor noștri – retaileri, producători, autorități, furnizori – pentru sprijinul acordat! Mă bucur că fac parte din această călătorie transformatoare pentru țara noastră”, a conchis Mircea Fechet.

INTERVIURILE HotNews.ro