Sari direct la conținut

Ministrul Transporturilor, anunț despre stadiul lucrărilor de pe Valea Oltului

HotNews.ro
Ministrul Transporturilor, anunț despre stadiul lucrărilor de pe Valea Oltului
DN7 pe Valea Oltului, in timpul lucrarilor la autostrada / Captură CNAIR

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat vineri că reparațiile de pe Valea Oltului sunt realizate în proporție de 40% și că săptămâna viitoare va merge pe teren să vadă cum se desfășoară acestea, potrivit News.ro.

Sorin Grindeanu a declarat vineri că reparațiile de pe Valea Oltului, începute pe 8 iulie, „sunt în grafic”. Ministrul a spus că va merge pe teren să verifice în ce manieră se desfășoară lucrările.

„În momentul acesta sau aseară raportul, că îmi vine în fiecare zi raport pe ceea se întâmplă pe Valea Oltului, arată că sunt undeva la 40%. Ceea ce înseamnă foarte bine. Marţi o să fiu personal acolo să verific. Sunt în grafic, ceea înseamnă că, aşa cum am spus, 9 august se reia circulaţia pe Valea Oltului”, a declarant Sorin Grindeanu într-o declarație de presă, citat de News.ro.

El a mai spus că varianta de a se desfășura lucrările pe timp de noapte nu ar fi fost posibilă nici „dacă ar fi batalioane de ostaşi galbeni pe versanții din Valea Oltului”.

„Şi dacă ar fi batalioane de ostaşi galbeni pe versanţii din Valea Oltului, eu nu cred că s-ar putea face defrişări pe timp de noapte şi nu că nu cred eu, nu crede nimeni, fiindcă această decizie a fost luată urmare a consultărilor cu toţi cei care se pricep. Aşa că declaraţii din acestea, aşa cum am spus, populiste, care dau bine şi care cred unii că aduc voturi, trebuie ignorate. Şi le mai spun ceva, niciodată nu vor câştiga voturi cu declaraţii de tip PPDD, AUR şi alte asemenea formaţiuni politice. Fiindcă aceste declaraţii sunt în acea linie. Mă aşteptam la mai multă seriozitate”, a mai spus Grindeanu.

Circulaţia rutieră pe Valea Oltului s-a închis de pe 8 iulie, timp de o lună. Maşinile nu pot circula în intervalul 06.00 – 20.00, cu excepţia celor al instituţiilor de intervenţie, care vor fi însoţite de echipaje ale constructorului. Riveranii beneficiază de două intervale speciale pentru a se putea duce/ întoarce de la serviciu. CNAIR a stabilit rute ocolitoare, de unde a ridicat orice restricţie, iar CFR a suplimentat numărul de garnituri.

Ministrul Transporturilor a declarat, înainte de închiderea drumului, că este o decizie pe care şi-o asumă alături de colegii de la CNAIR, el precizând că autostrăzile sunt mult mai importante decât alegerile şi că autostrăzile nu au culoare politică.

INTERVIURILE HotNews.ro