Sari direct la conținut

Mircea Cărtărescu: Excluderea lui Cristi Danileț din magistratură, una dintre cele mai mari mizerii din ultimii ani

HotNews.ro
Mircea Cărtărescu: Excluderea lui Cristi Danileț din magistratură, una dintre cele mai mari mizerii din ultimii ani

Excluderea lui Cristi Danileț din magistratură este „una dintre cele mai mari mizerii din ultimii ani”, consideră scriitorul Mircea Cărtărescu.

  • „Excluderea lui Cristi Danileț din magistratură este una dintre cele mai mari mizerii din ultimii ani.
  • Pentru foarte mulți dintre noi, justiția cinstită, inteligentă, nesubordonată politic era simbolizată de neobositul judecător, foarte implicat în explicarea publică a mecanismelor juridice. Sunt cu totul alături de el și sper ca tocmai justiția, care l-a lovit acum pe nedrept, să-l și reabiliteze”, a scris pe Facebook Mircea Cărtărescu.

Judecătorul Cristi Danileț de la Tribunalul Cluj, considerat unul dintre magistrații reformiști, a fost exclus din magistratură de către Secția pentru judecători a CSM. Abaterea imputată este „conduita prin care se aduce atingere imaginii justiției”. Sancțiunea poate fi atacată cu recurs la ICCJ.

”Azi s-a decis excluderea mea din magistratură de către CSM pentru doua filmulețe publicate anul trecut pe TikTok: într-unul tai gardul viu de acasă, în celălalalt curăț o piscină. Nu am făcut atunci nicio afirmație în legătură cu justiția și imaginile nu au legătură cu profesia”, explică Dănileț.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro