Mirela Cioabă revine pe scena nationalului craiovean în spectacolul "Gândește-te la Africa"
UPDATE:Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova anunță suspendarea tuturor evenimentelor desfășurate în sala de spectacol, pentru o perioadă de 14 zile, Conform Hotărârii Nr. 49 din 16.03.2021 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Spectacolele anulate vor fi reprogramate la o dată ce va fi anunțata ulterior, informeaza institutia teatrala.
Actrița Mirela Cioabă revine pe scena Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova în producția „Gândește-te la Africa” de Gordon Dryland, un text montat în premieră pe țară de către Alexandru Boureanu. Spectacolul, deși realizat în anul pandemic 2020, va avea primele întâlniri cu publicul de-abia în această săptămână, respectiv miercuri, 16 martie și joi, 17 martie 2021, de la ora 18:00. „Gândește-te la Africa” se joacă în Sala Atelier a Naționalului craiovean.
Spectacolul, deși realizat în anul pandemic 2020, va avea primele întâlniri cu publicul de-abia în această săptămână, respectiv miercuri, 16 martie și joi, 17 martie 2021, de la ora 18:00. „Gândește-te la Africa” se joacă în Sala Atelier a Naționalului craiovean.
Marcantă personalitate a scenei craiovene, cu o disponibilitate artistică deosebită deopotrivă în registrul tragic dar și în cel comic, Mirela Cioabă este un simbol viu al spectacolelor pe care le-a onorat. A fost Ara din Arca bunei speranţe de I.D.Sârbu și Ifigenia din Ifigenia în Taurida de Goethe, în regia lui Aureliu Manea, iar din 1982 a strălucit pe scena Teatrului Național din Craiova, devenind de neuitat în roluri precum Tamora din Titus Andronicus de W. Shakespeare în regia lui Silviu Purcărete, Casandra din Orestia după Eschil, în regia aceluiași Silviu Purcărete, Mița în D’ale carnavalului de I.L. Cragiale, în regia lui Mircea Cornişteanu, Mariska din Familia Tót de Örkény István, în regia lui László Bocsárdi, Madama Boeuf în Rinocerii de Eugène Ionesco în regia lui Robert Wilson etc.
Spirit profund, Mirela Cioabă este autorul volumului Singurătatea eroului tragic (Ed. Aius, 2011), fiind distinsă cu titlul de doctor în teatrologie pentru cercetarea în zona tragediei antice.
Spectacolul „Gândește-te la Africa” de Gordon Dryland, în care doamna Mirela Cioabă joacă rolul principal, vorbește despre drama unei femei, despre secretele unei familii care ies, în sfârșit, la iveală.
În timp ce de mai bine de patruzeci de ani Amélia și fiul ei mai mare Arthur au trăit în propriul lor univers, intruziunea gemenilor destabilizează echilibrul familiei. Această dublă vizită neobișnuită – gemenii venind, de regulă, separat – reușește să stârnească suspiciunile mamei, care bănuiește că trebuie să existe un interes la mijloc. Își exprimă această îngrijorare fără ca fiul cel mare să îi dea prea mare atenție.
Atât adaptarea scenică a textului cât și mișcarea scenică poartă semnătura Ralucăi Păun, scenografia este semnată de Vanessa Beca, iar din distribuția spectacolului fac parte, alături de doamna Mirela Cioabă, actorii Naționalului craiovean: Nicolae Poghirc, Costinela Ungureanu, Claudiu Mihail și Raluca Păun.
Autor de romane, scenarii de film și televiziune, Gordon Dryland este autorul textului acestei piese de teatru- a treia în palmaresul său – a cărei punere in scenă a avut loc în premieră în Franța, în 1984, sub bagheta regizorală a lui Jean-Pierre Granval.
Alexandru Boureanu este actor, regizor, profesor de teatru la Departamentul de Arte al Universității din Craiova și conduce, din 2016, Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova. De-a lungul timpului a urmat o serie de stagii importante: în regie de teatru la Academia de Artă Teatrală din Sankt Petersburg, în domeniul sociologiei culturii/teatru în Elveţia, la Conservatorul din Lausanne, un stagiu la Maison des Cultures du Monde şi la Théâtre de la Tempête, în Paris etc. La Naționalul craiovean a semnat regia multor spectacole îndrăgite de public: Gaițele de Al. Kirițescu, 1, 2, 3… Bébé de André Roussin, Occident Express de Matei Vișniec, Înșir-te, mărgărite! de Victor Eftimiu, Miroase a pradă de Michele Lowe, TOC-TOC de Laurent Baffie etc.
GÂNDEȘTE-TE LA AFRICA
de Gordon Dryland
Regie: Alexandru Boureanu
Adaptare scenică text și mișcare scenică: Raluca Păun
Scenografie: Vanessa Beca
Asistență de regie: Nicolae Vicol și Cătălina Vînătoru
Cu: Mirela Cioabă – SOCIETAR DE ONOARE al Teatrului Național „Marin Sorescu”, Nicolae Poghirc- SOCIETAR al Teatrului Național „Marin Sorescu”, Costinela Ungureanu, Claudiu Mihail, Raluca Păun.
Prețul biletelor este 45; 35; 25 lei (15 lei redus pentru elevi / studenți / seniori) la Agenția teatrală, și 44; 34; 24 lei pe platforma online. https://ebilet.tncms.ro/ebilet
Deoarece situația epidemiologică se poate modifica zilnic, pentru a evita neplăcerile cauzate de anularea spectacolelor și returnarea contravalorii biletelor, vă recomandăm să achiziționați biletele astfel:
– online,de pe https://ebilet.tncms.ro/ebilet; în cazul anulării reprezentației veți fi informați prin e-mail, iar contravaloarea biletelor va fi returnată automat.
– rezervare telefonică, la numărul 0251.413.677. (Agenția teatrală). Biletele pot fi ridicate în ziua reprezentației
Contact Agenția teatrală:
Strada Alexandru Ioan Cuza, nr. 11, în clădirea teatrului
Telefon: 0251.413.677