Sari direct la conținut

Misteriosul monolit din Utah a dispărut. Autoritățile spun că nu ele au îndepărtat structura

HotNews.ro
Misteriosul monolit din Utah a dispărut. Autoritățile spun că nu ele au îndepărtat structura

Misteriosul monolit argintiu, din metal, descoperit săptămâna aceasta în deșertul din sud-estul statului american Utah, și care a provocat tot felul de speculații privind originea lui, acum a dispărut, a anunțat Biroul pentru Gestionarea Terenurilor (BLM), citat de CNN.

Monolitul a fost luat de acolo de o persoană necunoscută (sau de mai multe persoane), pe parcursul nopții de vineri spre sâmbătă a scris Biroul citat pe Facebook.

”Avem informații credibile că structura instalată ilegal, cunoscută drept ‘monolitul’ a fost luată de pe terenurile publice ale BLM”, se spune în postare.

”BLM nu a înlăturat structura, considerată proprietate privată”, au mai spus oficialii acestui Birou.

Amintim că, la începutul cestei săptămâni, un monolit misterios a fost descoperit într-o zonă izolată a statului american Utah de câțiva funcționari publici care numărau oi sălbatice din elicopter.

Structura, cu o înălțime de aproximativ 3 metri, părea înfiptă în pământ. Monolitul făcut din metal, contrasta puternic cu rocile de culoare roșiatică din jurul său.

Monolitul și amplasamentul său semănau evident cu faimoasa scenă din pelicula ”2001: Odiseea Spațială” a lui Stanley Kubrick din 1968, în care un grup de maimuțe dau peste un monolit enorm.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro