Sari direct la conținut

"Mitingul epuizării": Pichet al sindicaliștilor de la Sanitas în fața Guvernului, de la ora 11.00

HotNews.ro
"Mitingul epuizării": Pichet al sindicaliștilor de la Sanitas în fața Guvernului, de la ora 11.00

Reprezentanţi ai Federaţiei Sanitas pichetează Guvernul, marți, reclamând „strategiile de criză incoerente, de promisiunile neonorate și de deciziile politice luate fără consultarea partenerilor sociali”. Protestul este intitulat „Mitingul epuizării”, sindicaliştii spunând că salariații din sistemul sanitar și din sistemul de asistență socială sunt epuizați pentru că luptă de mai bine de 8 luni pe un front în permanentă schimbare, fără a li se respecta dreptul la odihnă, la protecție, la remunerarea corectă a muncii.

Protestul este programat de la ora 11.00 în fața Guvernului, pentru „conștientizarea factorilor responsabili că așa nu se mai poate”.

Protestul Sanitas se va desfășura sub denumirea ”mitingul epuizării”, sindicaliștii spunând că angajații din sănătate sunt epuizați de „strategiile de criză incoerente, de promisiunile neonorate, de deciziile politice luate fără consultarea partenerilor sociali”.

  • „Membri noștri, salariați în sistemul sanitar și în sistemul de asistență socială sunt epuizați pentru că luptă de mai bine de 8 luni pe un front în permanentă schimbare, fără a li se respecta dreptul la odihnă, la protecție, la remunerarea corectă a muncii, sunt cu atât mai epuizați cu cât pierd din ce în ce mai des colegi dragi, care nu mai fac față luptei cu virusul ucigaș din cauza stresului la care sunt supuși, stres care le slăbește capacitatea de apărare!
  • Pacienții noștri sunt epuizați de lipsa predictibilității în ceea ce privește posibilitățile de tratament pentru afecțiunile cronice sau urgențe, de lipsa unor măsuri coerente în ceea ce privește strategia de limitare a răspândirii noului virus, de lipsa de coerență în ceea ce privește conduita și pașii de urmat în cazul infectării cu SARS-COV-2.
  • Societatea în întregime este și ea epuizată din cauza bâlbelor nesfârșite ale factorilor de decizie în ceea ce privește gestionarea pandemiei la nivel național!
  • Deși suntem cu fiecare zi mai obosiți și mai puțini, deși lipsa aprecierii ne demobilizează cumplit, deși în loc de măsuri care să ne protejeze și să ne asigure securitatea la locul de muncă Guvernul ia măsuri care să ne limiteze drastic posibilitatea de a ne clama și apăra drepturile, noi, reprezentanții salariaților din sănătate și asistență socială, pentru că am epuizat deja toate căile de dialog social, vom fi mâine în stradă pentru a ne apăra drepturile și pentru a ne recâștiga demnitatea!”, arată reprezentanții Sanitas.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro