Sari direct la conținut

Monica Macovei cere UE un plan pentru eliminarea vizelor pentru cetatenii Republicii Moldova

HotNews.ro

Eurodeputatul Monica Macovei cere Uniunii Europene elaborarea unui plan de actiune in vederea eliminarii vizelor pentru cetatenii Republicii Moldova care calatoresc in UE, anunta Agerpres. „Sa tratam Republica Moldova dupa merit. Cer Consiliului, pe 25 octombrie, un plan de actiune pentru ca cetatenii Republicii Moldova sa poata calatori fara vize. Astazi, Parlamentul European a adoptat o Rezolutie cu privire la reformele implementate si evolutiile din Republica Moldova. Rezolutia a fost votata de o larga majoritate”, a subliniat Monica Macovei, care este presedintele delegatiei UE – Republica Moldova pentru cooperare parlamentara.

Dezbaterea si proiectul de rezolutie au fost initiate de grupul Partidului Popular European, la propunerea Monicai Macovei.

Monica Macovei a cerut Consiliului, in plenul PE, ca pe 25 octombrie sa invite Comisia sa elaboreze planul de actiune, pentru ca cetatenii Republicii Moldova sa poata calatori fara vize: „Contactul direct de la om la om valoreaza mai mult decat orice declaratie”.

„Moldova este acum statul cu cele mai mari progrese din vecinatatea estica a Uniunii. Progresul inseamna vointa politica, munca si dedicatie iar acestea trebuie rasplatite. Am rasplatit Balcanii de Vest pentru masurile luate, sa procedam la fel si cu Republica Moldova”, a mai aratat Monica Macovei.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro