Sari direct la conținut

Moscova se laudă că încă domină Marea Neagră. Avioane de luptă Su-30SM, exerciții tactice pentru distrugerea dronelor

HotNews.ro
Moscova se laudă că încă domină Marea Neagră. Avioane de luptă Su-30SM, exerciții tactice pentru distrugerea dronelor
Avioane de luptă Suhoi Su-30SM ale Marinei ruse zboară în formație, deasupra Golfului Finlandei, Rusia, 1 ianuarie 2022. Sursa foto: Album - Artem Alexandrovich-Stocktrek Images / Album / Profimedia

Divizia de aviație a Flotei Rusiei de la Marea Neagră a efectuat exerciții tactice deasupra Mării Negre pentru a căuta și distruge ținte aeriene și maritime fără pilot, a anunțat luni ministerul rus al Apărării, a relatat agenția de presă Interfax, potrivit Reuters.

„Sarcinile misiunilor de luptă au fost efectuate pe întuneric, la diferite altitudini și au inclus echipaje care au urcat în stratosferă la o altitudine de peste 13.000 de metri”, a declarat ministerul citat de agenție.

Regimentul de aviație de asalt al marinei și apărarea aeriană a Flotei Mării Negre au fost implicate în exerciții, folosind avionul de luptă Suhoi Su-30SM bimotor, cu două locuri, potrivit Interfax.

Su-30SM este proiectat să obțină superioritate aeriană, să blocheze aerodromurile inamice, să distrugă ținte aeriene, terestre și maritime, inclusiv noaptea și în condiții meteorologice dificile, potrivit presei de stat.

Forțele armate ale Rusiei au fost puternic solicitate pe uscat și pe mare în ultimii doi ani și jumătate de războiul din Ucraina, notează Reuters.

Forțele ucrainene, în pofida faptului că au fost depășite la forța navală, au reușit să aplice lovituri devastatoare Flotei Mării Negre, care își are baza principală în portul Sevastopol din Peninsula Crimeea.

INTERVIURILE HotNews.ro