Sari direct la conținut

În București se vor purta măști și după pandemie. Autoritățile sunt complice la poluare

editiaverde.ro
Poluare, Foto: Profimedia Images
Poluare, Foto: Profimedia Images

​​Întârzie nepermis soluțiile pentru rezolvarea uneia dintre cele mai grave probleme cu care se confruntă bucureștenii de ani de zile. Și nu doar că întârzie, dar din păcate la orizont nu se întrevede nicio acțiune concretă pentru remedierea situației.

Ne referim la deja clasica problemă a poluării Bucureștiului. Politizat și folosit ca armă în ultima campanie electorală pentru Primăria Capitalei, subiectul este astăzi considerat de mulți drept unul banal, la ordinea zilei, astfel încât a ajuns să fie ignorat de mulți dintre noi. Or, tocmai ăsta e pericolul. Alegerile locale au trecut, la fel și cele parlamentare, dar problema poluării a rămas, iar din păcate autoritățile, fie că vorbim despre cele locale ori despre cele centrale, se arată dezinteresate de această problemă. Iar dacă nu sunt dezinteresate, atunci sunt impotente să asigure locuitorilor Capitalei un aer curat. Ca să nu mai spunem că în unele cazuri chiar autoritățile sunt cele care contribuie la poluare, după cum vom vedea în cele ce urmează.

Aproape săptămânal citim aceleași știri: nivelul de poluare în Capitală a depășit limita admisă. Spre exemplu, cu doar o săptămână în urmă site-ul hotnews.ro dezvăluia că în weekend-ul 23-24 ianuarie 2021 s-au înregistrat depășiri chiar și de șase ori ale nivelului de poluare în București. Situație confirmată de Agenția pentru Protecția Mediului București, care a admis că în respectivul interval de timp calitatea aerului a fost rea și foarte rea.

Citește mai mult pe editiaverde.ro

Acesta este un conținut sponsorizat și nu reprezintă poziția redacției HotNews.ro

Articol susținut de Ediția Verde

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro