Sari direct la conținut

Naționala României, lecție de civilizație după eliminarea de la EURO 2024 – Cum au lăsat tricolorii vestiarul de la Munchen și ce au scris cei de la UEFA

HotNews.ro
Naționala de fotbal a Romaniei. FOTO: Inquam Photos / Alex Nicodim
Naționala de fotbal a Romaniei. FOTO: Inquam Photos / Alex Nicodim

Drumul naționalei României la EURO 2024 s-a oprit marți în faza optimilor, după ce tricolorii au fost învinși categoric de Olanda, scor 3-0. Chiar și așa, jucătorii și întreg staff-ul au predat o lecție de civilizație la părăsirea arenei din Munchen.

Naționala României a lăsat vestiarul imaculat după eșecul cu Olanda – UEFA: „Oaspeții perfecți”

Experiența de la EURO 2024 a fost una unică pentru mulți dintre jucătorii care au făcut parte din lotul României la acest turneu final.

Naționala a terminat prima într-o grupă cu Belgia, Slovacia și Ucraina, însă s-a oprit în faza optimilor, la fel ca în urmă cu 24 de ani.

Chiar și așa, tricolorii pregătiți de Edi Iordănescu au predat, alături de staff, o lecție de civilizație, lăsând vestiarul imaculat după partida disputată la Munchen.

Mai mult decât atât, aceștia au avut și un mesaj pentru nemți, gazdele acestui turneu.

„EURO 2024 a fost pentru fiecare dintre noi una dintre cele mai importante experiențe fotbalistice trăite până acum și ne bucurăm că scena pe care s-a desfășurat a fost cea germană. Fiecare meci, fiecare emoție, fiecare trăire ne-a adus împreună și ne-a făcut să simțim magia fotbalului.

Plecăm din Germania cu gândul că am dat totul pentru România și suntem recunoscători pentru tot ce am trăit în săptămânile petrecute aici. A fost o onoare să facem parte din marea familie a fotbalului european.

Echipa Națională de Fotbal a României.” – se arată în scrisoarea lăsată de echipa națională în vestiar.

La scurt timp, cei de la UEFA au reacționat și au avut numai cuvinte de laudă la adresa României.

„Oaspeții perfecți. După eliminarea lor de la EURO 2024, cei din România au lăsat vestiarul fără nicio pată și o scrisoare emoționantă pentru gazdele germane.”

INTERVIURILE HotNews.ro