Sari direct la conținut

Încă un focar de mare amploare în Prahova: 73 de persoane, infectate cu coronavirus la un centru pentru persoane cu handicap

HotNews.ro
Testare coronavirus, Foto: IPA / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia
Testare coronavirus, Foto: IPA / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Un nou focar de COVID-19 a fost identificat de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Prahova la un centru pentru adulţi cu dizabilităţi din oraşul Urlaţi, 52 de beneficiari ai unităţii fiind confirmaţi cu noul coronavirus, transmite Agerpres.

Conform datelor comunicate, marţi, de Prefectura Prahova, la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Persoane Adulte cu Handicap Urlaţi au fost confirmate cu noul coronavirus 73 de persoane, dintr-un efectiv de 237 de beneficiari şi angajaţi.

Dintre cei depistaţi pozitiv în urma testărilor periodice care sunt realizate în astfel de centre din Prahova, 21 sunt salariaţi, iar 52 sunt beneficiari. Angajaţii s-au izolat la domiciliu, sub supravegherea medicilor de familie, iar persoanele internate în centru au fost izolate în unitate, fiind sub supraveghere medicală permanent, potrivit DSP. Totodată, s-a efectuat dezinfecţia spaţiilor.

Anterior, DSP Prahova a depistat un focar de COVID-19 şi la Centrul de Asistenţă şi Îngrijire Persoane Adulte cu Handicap din Urlaţi. Autorităţile au comunicat, duminică, faptul că aici 102 persoane dintr-un efectiv de 216 au fost depistate, în urma verificărilor periodice, cu SARS-CoV-2. Dintre cei confirmaţi, 101 sunt beneficiari, iar unul este din rândul angajaţilor.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro