Sari direct la conținut

Netanyahu, vizită în Germania. Măsuri sporite de securitate, în contextul protestelor masive din Israel

HotNews.ro
Benjamin Netanyahu, Foto: Amir Cohen / UPI / Profimedia Images
Benjamin Netanyahu, Foto: Amir Cohen / UPI / Profimedia Images

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu începe miercuri o vizită oficială în Germania, în contextul în care în ţara sa au loc proteste de amploare împotriva reformei judiciare, scrie DPA.

El se va întâlni joi cu cancelarul Olaf Scholz şi cu preşedintele Frank-Walter Steinmeier, la Berlin.

Vizita este umbrită de disputa din Israel privind controversata „reformă judiciară” pe care guvernul de coaliţie de dreapta al lui Netanyahu încearcă să o impună. Se aşteaptă ca manifestanții să încerce să-l împiedice pe Netanyahu să plece din Israel blocând drumuri.

Proteste sunt aşteptate şi la Berlin joi, iar vizita lui Netanyahu va fi însoţită de o operaţiune de poliţie la scară mare.

Potrivit unui sindicat al poliţiei, peste 3.000 de ofiţeri de poliţie vor fi desfăşuraţi de miercuri şi până vineri dimineaţă. Pentru şederea la Berlin a lui Benjamin Netanyahu vor fi luate cele mai ridicate măsuri de securitate, urmând să fie închise drumuri şi stabilite cordoane ale forţelor de ordine.

Convorbirile lui Netanyahu cu Scholz se vor axa pe cooperarea bilaterală şi chestiuni de securitate internaţională şi regională.

Netanyahu a făcut recent o vizită la Roma şi intenţionează să efectueze o deplasare la Londra. Potrivit Israelului, el încearcă să obţină o poziţie comună fermă împotriva programului nuclear iranian. (Sursa: Agerpres)

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro