Sari direct la conținut

Netflix: Cel mai bun thriller SF pe care sigur nu l-ați văzut

HotNews.ro
Jamie Dornan și Anthony Mackie, Foto: Netflix
Jamie Dornan și Anthony Mackie, Foto: Netflix

Filmul va reuși cu adevărat să vă exaspereze cu intrigi fără logică, inconsecvențe și căi de călătorie în timp greu de înțeles, care vi se vor tot învârti prin cap până când veți reuși să vă convingeți în cele din urmă că totul are sens. Surprinzător, acest text este o recomandare să vedeți Synchronic, scrie C|net.

Este o bijuterie de film independent sumbru, frustrant și discordant, cu sclipiri de talent. Lăsați-vă cuprinși de furia pe care o inspiră Synchronic și la sfârșit veți fi răsplătiți.

Anthony Mackie și Jamie Dorman îi joacă pe Steve și Dennis, doi paramedici remarcabil de relaxați care lucrează la New Orleans. Sunt solicitați să trateze o serie de oameni care îndrugă povești incoerente după ce au luat un drog numit Synchronic.

Steve și Dennis investighează originile drogului și abilități neverosimile de călătorie în timp, pe când își trăiesc viețile lor personale aflate în dezintegrare. Steve este un afemeiat uzat, iar Dennis este blocat într-un mariaj nefuncțional.

Cele mai bune părți din Synchronic sunt cele care implică elementul științifico-fantastic. Steve și Dennis merg pe un drum întunecos în mijlocul nopții, pălăvrăgind despre viețile lor obișnuite, până când intră într-o casă și descoperă o scenă șocantă de film de groază, în care cineva a fost înjunghiat și o sabie medievală este înfiptă inexplicabil într-un perete.

În cele din urmă, Steve ia chiar el drogul. De aici, Synchronic devine thriller într-un mod impresionant de visceral, acțiunea intrând într-un necunoscut înfricoșător. Amenințarea cu o moarte subită și violentă plutește peste tot, deoarece în aceste secvențe de călătorie în timp Steve este negru și a reveni în anumite locuri aduce noi elemente de pericol.

La un moment dat, regizorii Benson și Moorehead amplifică totul, punându-ne în scaunul șoferului și oferindu-ne perspectiva personală a lui Steve, pentru a experimenta direct ce țâșnește din întunericul spre care se îndreaptă.

Regia abilă și inteligentă și umorul sec al lui Steve, combinat cu aroganța impasibilă a lui Dennis se ridică mult peste imperfecțiunile din Synchronic. Finalul dulce-amar este frustrant, dar nu reduce impactul părților. Filmul este lent, cu dialoguri ocazional decepționante și un final care vă va scăpa de sub control. Cu multă atenție, veți reuși să prindeți detaliile subtile care explică ce se petrece. Merită să riscați? Hotărâți singuri.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro