Sari direct la conținut

Netflix lansează primul său serial de animație african

HotNews.ro
Netflix, Foto: SOPA Images Limited / Alamy / Alamy / Profimedia
Netflix, Foto: SOPA Images Limited / Alamy / Alamy / Profimedia

Platforma de streaming Netflix a lansat joi primul său serial de animație african, o lansare care l-a făcut pe scenaristul său, zambianca Malenga Mulendema, să spere la mai multe producții originale de pe continent, potrivit AFP.

Serialul „Supa Team 4” se desfășoară într-o versiune futuristă a capitalei Zambiei, Lusaka, și spune povestea a patru adolescente recrutate de un fost agent secret pentru a salva lumea.

„Sunt încântat că lumea va vedea în sfârșit serialul fantastic pe care echipa foarte talentată, din Africa și nu numai, l-a realizat”, a declarat Malenga Mulendema pentru AFP. „Sperăm că Supa Team 4 va duce la noi investiții și colaborări, astfel încât să putem continua să dezvoltăm industria”, a adăugat ea.

Malenga Mulendema a creat serialul după ce a fost unul dintre cei opt câștigători ai inițiativei Triggerfish Story Lab în 2015, un concurs de talente la nivel african.

Atunci când serialul a fost anunțat pentru 2019, scenarista a declarat că a dorit să plaseze povestea în țara sa natală, Zambia, pentru a „arăta că oricine, de oriunde, poate fi un supererou”.

„(Serialele) (de animație) ne-au modelat copilăria și să știm că tinerii zambieni vor putea vedea ceva ce nu au mai văzut niciodată la televizor este fantastic!”, a declarat entuziasmat recent pe Instagram rapperul zambian Sampa the Great, care a lucrat la tema muzicală principală.

În ultimii ani, platforma de streaming s-a concentrat pe diversificarea producției sale în afara SUA, cu seriale de succes precum „La Casa de Papel” din Spania și drama distopică sud-coreeană „Squid Game”.

În aprilie, Netflix a declarat că intenționează să își extindă operațiunile în Africa și să ofere „mai multor povestitori africani o voce amplificată pe scena mondială”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro