Sari direct la conținut

Nicolae Ciucă, felicitat de Viktor Orban pentru numirea în funcția de premier

HotNews.ro
Viktor Orban, Foto: Isopix / Shutterstock Editorial / Profimedia
Viktor Orban, Foto: Isopix / Shutterstock Editorial / Profimedia

Premierul ungar Viktor Orban l-a felicitat pe Nicolae Ciucă, într-o scrisoare trimisă sâmbătă, pentru învestirea în funcţia de prim-ministru al guvernului român, declarându-se totodată încântat că partidul etnicilor maghiari din România UDMR este partener în noua coaliţie de guvernare de la Bucureşti.

Șeful biroului de presă al lui Viktor Orban a anunțat, potrivit MTI, că în mesajul de felicitare premierul ungar a afirmat că, în pofida provocărilor din ultimii doi ani, Ungaria şi România au reuşit să menţină dinamica cooperării lor, scrie Agerpres.

Pandemia de coronavirus a arătat că cele două ţări pot conta întotdeauna una pe cealaltă, a adăugat premierul de la Budapesta.

Viktor Orban s-a declarat convins că Ungaria şi România îşi pot aprofunda relaţiile prin intensificarea cooperării economice, energetice şi în transporturi, şi îşi pot consolida dialogul politic pe teme bilaterale şi europene.

Totodată, premierul ungar s-a declarat încântat să afle că partidul etnicilor maghiari din România UDMR este partener în noua coaliţie de guvernare de la Bucureşti, căreia, potrivit lui Viktor Orban, îi va aduce valoare adăugată prin experienţa şi profesionalismul său.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro