Sari direct la conținut

Noi acuzații penale împotriva lui Harvey Weinstein, fostul mare producător de la Hollywood închis pentru agresiuni sexuale şi viol

HotNews.ro
Noi acuzații penale împotriva lui Harvey Weinstein, fostul mare producător de la Hollywood închis pentru agresiuni sexuale şi viol
Harvey Weinstein, la tribunal (Credit foto: KENA BETANCUR / AFP / Profimedia)

Fostul producător de la Hollywood Harvey Weinstein, aflat în închisoare la New York pentru viol, este vizat de noi urmăriri penale, potrivit presei americane care citează procurori.

Aceste urmăriri penale, al căror conţinut nu este încă public, au fost emise de un mare juriu din New York, au precizat procurorii joi în cursul unei audieri, potrivit mass-media, relatează AFP și Agerpres.

Harvey Weinstein, în vârstă de 72 de ani, spitalizat în noaptea de sâmbătă spre duminică pentru o operaţie pe inimă, nu a participat la audiere.

Aceste noi acuzaţii îi vor fi comunicate oficial în instanţă atunci când va putea să se prezinte.

„Se odihneşte, este slăbit”, dar „în afara pericolului pentru moment”, a declarat marţi pentru AFP un purtător de cuvânt al lui Harvey Weinstein, Juda Engelmayer.

Peste 80 de femei l-au acuzat de hărţuire, agresiune sexuală sau viol

Harvey Weinstein a devenit unul dintre cele mai proeminente personaje ale mişcării #MeToo, care a prins rădăcini în 2017, când numeroase femei au început să facă publice relatări despre presupusul său comportament sexual neadecvat.

Arestat în 2018, Weinstein este deţinut pentru agresiuni sexuale şi viol în Statele Unite.

Fostul producător de film urmează să fie rejudecat în curând la New York, după ce o curte de apel a anulat, la sfârşitul lui aprilie, condamnarea sa din 2020 pentru violarea unei actriţe, Jessica Mann, în 2013, şi agresarea sexuală a asistentei de producţie Mimi Haleyi în 2006.

El rămâne în detenţie din cauza unei condamnări, din 2023, la 16 ani de închisoare, în Los Angeles, pentru alte cazuri de viol şi agresiuni sexuale.

Dezvăluirile din 2017 despre agresiunile sexuale comise de fostul patron al Miramax au provocat un şoc la nivel internaţional şi au dat curaj multor victime să vorbească. Peste 80 de femei l-au acuzat de hărţuire, agresiune sexuală sau viol, printre acestea numărându-se actriţele Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow şi Ashley Judd. Harvey Weinstein a susţinut întotdeauna că relaţiile sexuale erau consimţite şi a negat acuzaţiile de viol şi agresiune sexuală.

INTERVIURILE HotNews.ro