Sari direct la conținut

Noi avertizări meteo de vreme rea. Mai bine de jumătate din țară vizată de vijelii și furtuni / Cum va fi vremea în București – HARTĂ

HotNews.ro
Ploaie torențială, Foto: Shutterstock
Ploaie torențială, Foto: Shutterstock

Meteorologii au emis o nouă atenționare de cod galben valabilă luni până la ora 21 în zone din 25 de județe.

Potrivit ANM, va fi instabilitate atmosferică local în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova și în zona montană, ce se va manifesta prin perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și pe alocuri de peste 30…40 l/mp.

Astfel de fenomene vor fi și în celelalte regiuni, dar pe arii mai restrânse. Vântul va avea intensificări în extremitatea de sud-vest a țării.

În total, 25 de județe sunt vizate de atenționarea meteo emisă de meteorologi.

În ultima zi a lunii lui Cuptor, începând cu ora 21, până marți la ora 03.00, și județul Constanța va intra sub incidența unui cod galben de vreme rea, alături de Tulcea, care se află deja sub avertizare meteo.

ANM anunță că în perioada menționată va fi instabilitate atmosferică în Dobrogea ce se va manifesta prin perioade cu averse torențiale, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și pe alocuri de peste 30…40 l/mp.

Cum va fi vremea în București

În București, de luni de la ora 10, până marți ora 3.00, vremea se va răci față de intervalul precedent, potrivit prognozei de specialitate.

Cerul va avea înnorări, mai ales pe parcursul zilei, când vor fi perioade cu averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 26 de grade.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro