Sari direct la conținut

Noi detalii din cazul studentei acuzate că a furat imprimanta polițiștilor. Ce s-a văzut pe camerele de supraveghere

HotNews.ro
Noi detalii din cazul studentei acuzate că a furat imprimanta polițiștilor. Ce s-a văzut pe camerele de supraveghere
Poliția Inquam Photos / George Călin

Tânăra de 22 de ani acuzată că a furat o imprimantă a polițiștilor de la Rutieră s-a ales cu un dosar penal, după ce a fost înregistrată în timp ce băga într-o mașină BMW dispozitivul pierdut, apoi a refuzat să îl returneze și nu s-a prezentat la audieri, deși fusese citată de două ori, precizează Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 București.

„La data de 16.10.2024, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 București a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de o persoană de sex feminin, în vârstă de 22 ani, sub aspectul săvârşirii unei infracțiuni de furt, constând în aceea că în data de 10.10.2024, în jurul orei 12:29, în timp ce se afla pe bulevardul Carol I, nr. 66, din mun. București, sectorul 2, și-a însușit o imprimanta marca Zebra, model ZQ521, destinată imprimării proceselor-verbale de sancţionare contravenţională, în momentul în care aceasta a căzut de pe plafonul autospecialei de poliție pe partea carosabilă, atunci când echipajul s-a pus în mișcare, cunoscând că imprimanta aparține lucrătorilor de poliție rutieră care anterior o sancționaseră contravențional, cu consecința producerii unui prejudiciu în cuantum de 2.751,88 lei”, a transmis Parchetul într-un comunicat de presă.

Conform sursei citate, în dosar există înregistrări video din care reiese că după ce polițiștii au sancționat-o pe tânără și i-au dat procesul verbal, echipajul de la Brigada Rutieră a plecat în urmărirea unui autoturism, moment în care imprimanta care rămăsese pe plafonul mașinii a căzut pe carosabil.

„Context în care, inculpata, care între timp se urcase în autoturismul personal, marca BMW, de culoare albă, a coborât, a ridicat imprimanta de pe carosabil și a introdus-o în maşina sa, plecând de la faţa locului. Revenind pentru recuperarea bunului, agenții constatatori au observat că aceasta nu se mai afla în locul în care o sancţionaseră pe inculpată, aflând totodată, de la un martor ocular, că imprimanta în cauză fusese luată de susnumită”, au mai spus reprezentanții parchetului.

Studenta a refuzat să discute cu polițiștii, susține procurorul de caz

Conform sursei citate, tânără a refuzat „restituirea bunului furat, fără drept” și colaborarea cu polițiștii după ce a fost contactată telefonic „în repetate rânduri”.

„De asemenea, fiind citată pentru data de 14.10.2024 persoana de sex feminin a refuzat să se prezinte în faţa organelor de urmărire penală, prezentându-se doar apărătorul ales al acesteia, care a transmis că se vor prezenta în data de 15.10.2024, la ora 09:30 (neprezentându-se, însă, nici în această zi şi nerespectând astfel dispoziţia de citare), șansele recuperării imprimantei, prin predarea ei voluntară, devenind astfel inexistente”, a mai precizat Parchetul.

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 București a dispus joi luarea măsurii preventive a controlului judiciar față de numita U.M.P.

„La dispunerea măsurii preventive au fost avute în vedere modul si circumstanţele de comitere a faptei cercetate, urmarea activităţii infracţionale desfăşurate, calitatea de instituţie publică a persoanei juridice prejudiciate, dar şi atitudinea procesuală a autoarei pe durata cercetărilor, criterii în raport de care s-a apreciat că o măsură preventivă restrictivă de libertate este suficientă pentru atingerea scopului instituit de legiuitor în materia măsurilor preventive, pe durata urmăririi penale, dar şi proporţională în raport cu gravitatea infracțiunii”, a mai subliniat Parchetul.

Părinții fetei reclamă un abuz

Tânăra a fost reținută miercuri pentru 24 de ore în timp ce polițiștii au făcut percheziții acasă la părinții ei, în județul Argeș, și în apartamentul unde locuiește în București.

„În fapt, la data de 10 octombrie 2024, poliţiştii Capitalei din cadrul Brigăzii Rutiere s-au sesizat din oficiu, cu privire la faptul că, în jurul orei 12.30, o tânără în vârstă de 22 de ani a sustras un bun mobil, aparținând unui echipaj de poliție, pe o stradă din Sectorul 2. La data menționată, la scurt timp după ce a fost sancționată contravențional, tânăra a sustras o imprimantă din dotarea polițiștilor, căzută de pe plafonul autospecialei pe partea carosabilă, punându-i pe polițiști în imposibiltatea de a intra în posesia bunului respectiv, atunci când aceștia s-au întors la locul evenimentului”, a precizat joi Poliția Capitalei într-un comunicat de presă.

Părinții acesteia consideră că totul este un abuz și au contactat un avocat.

„Prima dată i-au pus drug test, au văzut că nu a ieșit nimic și probabil s-au enervat că trebuie să găsească ceva. I-a implorat plângând o jumătate de oră, domnule, nu îmi luați talonul, nu e mașina mea, nu stiu daca are folie… m-a sunat plângând că i-a dat 15 milioane amendă, ce mă fac eu?”, a spus tatăl fetei.

Apărătorul fetei susține că polițiștii care au pierdut imprimanta vor să scape de responsabilitate.

„Consider că cei doi agenți de poliție care au pierdut acest dispozitiv încearcă să scape de cercetare, găsind vinovatul. Cu siguranță e un abuz, nu e o faptă penală. Cel puțin dacă se va dovedi cu siguranță nu e vorba de furt. Recomandarea mea e să ne îndreptam împotriva organului de cercetare penală pentru că e cel puțin exagerată aceasta măsură, dacă nu abuzivă, chiar ilegală”, a declarat Mihai Ravescu, avocatul tinerei.

Prejudiciul este estimat la aproximativ 2.750 de lei.

Poliția Capitalei a mai precizat joi că ofițerii de la Brigada Rutieră care au pierdut imprimanta sunt în centrul unei anchete interne.

INTERVIURILE HotNews.ro