Sari direct la conținut

Norma profesorilor cu o vechime în învăţământ de peste 25 de ani, redusă cu 2 ore pe săptămână

HotNews.ro
catalog, Foto: Hotnews
catalog, Foto: Hotnews

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat vineri legea prin care norma de predare-învăţare-evaluare pentru personalul didactic de predare şi instruire practică, cu o vechime în învăţământ de peste 25 de ani, cu gradul I, şi cel din corpul profesorilor mentori se poate reduce cu două ore săptămânal, fără diminuarea salariului.

Actul normativ vizează modificarea art. 262 alin. (4) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011.

Actul normativ promulgat de președinte a fost inițiat în 2016, când parlamentarii din comisia de învățământ au propus reducerea normei. Potrivit actului normativ, personalul didactic de predare și de instruire practică din învățămantul preuniversitar cu o vechime în învățământ de peste 25 de ani, cu gradul didactic I, beneficiază de reducerea normei didactice cu două ore saptămânal, fără diminuarea salariului.

Senat: Profesorii din invatamantul preuniversitar cu o vechime de 25 de ani vor beneficia de reducerea normei saptamanale

MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unei minți sănătoase. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Educație!

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro