Sari direct la conținut

Norul provocat de incendiul de la Petromidia nu a avut impact asupra sănătății umane sau ecosistemelor

HotNews.ro
Incendiu la Petromidia, Foto: Captura video
Incendiu la Petromidia, Foto: Captura video

Norul de poluare provocat de incendiul de miercuri din cadrul Rafinăriei Petromidia, nu a provocat depășiri ale valorilor limită orare sau zilnice, în zona municipiului Constanța și nu a avut impact asupra sănătății umane sau ecosistemelor.

Agenția Națională pentru Protecția Mediului (ANPM) spune că analiza datelor furnizate de stațiile automate de monitorizare a calității aerului nu s-au înregistrat depășiri ale valorilor limită pentru poluanții specifici proceselor de ardere și rafinare, respectiv NO2, SO2, Benzen, CO și particule în suspensie PM10.

Valorile concentrațiilor poluanților măsurați la stația CT-3 s-au aflat în domeniul de variație normal pentru această perioadă, fără a fi identificate creșteri semnificative sau depășiri ale valorilor limită orare sau zilnice”, anunță Președintele ANPM, Laurențiu Alexandru Păștinaru.

O explozie urmată de un incendiu puternic s-a produs miercuri la rafinăria Petromidia din Năvodari, iar flăcările au putut fi văzute de la o distanță de mai mulți kilometri.

În Constanța a fost activat planul roșu de intervenție, iar la fața locului au intervinit pompieri din mai multe județe, iar populației i-a fost transmis mesaj RO-Alert din cauza fumului dens.

Purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, Ana Maria Stoica, a anunţat că un pompier a fost rănit în timpul intervenţiei de stingere a incendiului.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro