Sari direct la conținut

Noul Parlament de la Chisinau se va intruni pe 28 august

HotNews.ro

Presedintele in exercitiu al Republicii Moldova, Vladimir Voronin, a semnat marti decretul privind convocarea, la 28 august, a Parlamentului nou-ales in urma scrutinului de la 29 iulie, informeaza portalul Unimedia.md.

La prima sedinta a Parlamentului urmeaza sa fie alese structurile de conducere ale Legislativului, dupa care deputatii ar urma sa voteze si un nou presedinte al Republicii Moldova.

Pentru alegerea unui nou sef al statului este nevoie de votul a 61 din cei 101 deputati. Opozitia liberala detine doar 53 de mandate.

Alegerile legislative au fost validate, pe 14 august, de Curtea Constitutionala din Republica Moldova. Coalitia de guvernare „Alianta pentru Integrare Europeana” (formata din cele patru formatiuni liberale care au trecut pragul electoral pentru a accede in Parlament – PDLM, PL, PDM si AMN) are 53 de mandate, fapt ce ii permite sa aleaga singura conducerea Parlamentului si sa formeze Guvernul.

Potrivit Unimedia, Partidul Comunistilor nu exclude ca ar putea vota pentru candidatura propusa de coalitia „Alianta pentru Integrare Europeana” pentru functia de sef al statului, urmand ca situatia sa se clarifice dupa ce vor fi stabilite „conditiile de negocieri”.

Desi Vladimir Turcan, deputat PCRM, a vorbit despre „conditii de negocieri”, amintim ca liderii PLDM, PL, PDM si AMN au declarat anterior ca nu vor exista „negocieri” cu PCRM, ci doar „discutii”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro