Noutati editoriale Humanitas
Inca dinainte de a fi închiși cu toții în casă, editura Humanitas avea in pregatire cateva titluri. Ele vor fi în curând pe rafturile librăriilor online.
– Brant Pitre, profesor la Seminarul Notre Dame din New Orleans, revine în portofoliul editurii cu titlul Isus și rădăcinile evreiești ale Mariei.
– Este reluata și seria de autor Victor Ieronim Stoichiță, cu un nou eseu de istoria artei, Despre trup. Anatomii, redute, fantasme. Reprezentările din artă ne reașază în corpurile noastre devenite dintr-o dată mai puțin active.
– Pentru pasionații de istorie editura va publica, la jumătatea lunii aprilie, Primul nazist. Erich Ludendorff, omul care l-a făcut posibil pe Hitler de Will Brownell și Denise Drace-Brownell.
– Hector Garcia (Kirai) și Francesc Miralles, autorii care ne-au prezentat în cărțile lor precedente conceptul de Ikigai, ne vorbesc acum despre Shinrin-yoku sau arta japoneză a băilor de pădure. Ca să fim motivați până la ridicarea izolării, să punem la cale trasee și să ne convingem prietenii să ne însoțească.
– După succesul primului volum, copiii primesc în colecția „Humanitas Junior“ volumul al doilea din 1001 de nopți. Basme arabe istorisite de Eusebiu Camilar.
Odata cu „izolarea la domiciliu“ editura a adoptat sloganul cu care vrea să vă convinga că acasă, în timpul acesta, puteți avea experiențe de neuitat: S-a închis lumea? Poți deschide o carte
Astfel, pentru zilele cele mai grele ale perioadei prin care trecem – 15 aprilie-15 mai – editura vă ofera, unul după altul, șase autori Humanitas și noile lor titluri. În ordinea apariției, ele sunt:
Mircea Cărtărescu, Creionul de tâmplărie
Lucian Boia, Românii și Europa. O istorie surprinzătoare
Tatiana Niculescu, Seducătorul domn Nae. Viața lui Nae Ionescu
Radu Paraschivescu, Recviem vesel pentru tata
Ioana Pârvulescu, Prevestirea
Gabriel Liiceanu, Isus al meu