Sari direct la conținut

Novak Djokovic, resemnat după înfrângerea din finala cu Carlos Alcaraz: „Nu cred că aş fi putut face mai mult”

HotNews.ro
Novak Djokovic, resemnat după înfrângerea din finala cu Carlos Alcaraz: „Nu cred că aş fi putut face mai mult”
Novak Djokovic, finalist la Wimbledon 2024 (Foto: Alastair Grant / AP / Profimedia)

Novak Djokovic a intrat duminică pe terenul central pentru a-l înfrunta pe Carlos Alcaraz în finală la Wimbledon, cu scopul de a câştiga al 25-lea trofeu major, un record. Două ore şi 30 de minute mai târziu, sârbul a rămas cu o expresie de neputinţă pe faţă, după ce spaniolul l-a surclasat, notează site-ul atptour.com, citat de News.ro.

  • „În ansamblu, felul în care m-am simţit astăzi pe teren împotriva lui… am fost inferior pe teren”, a spus Djokovic.
  • „Asta este. El a fost un jucător mai bun. A jucat fiecare lovitură mai bine decât mine. Nu cred că aş fi putut face ceva mai mult. Poate să încerc să mă motivez. Să implic publicul. Asta s-a întâmplat în setul al treilea. Asta m-a stimulat puţin”.
  • „De asemenea, el nu mi-a permis să am multe puncte gratuite pe serviciul meu. El citea bine serviciul. Juca cu multă varietate. Sincer să fiu, nu l-am mai văzut servind aşa”.

Novak Djokovic a ajuns la Londra în urmă cu mai puţin de trei săptămâni, după ce a suferit o intervenţie chirurgicală la genunchi la începutul lunii iunie. Sârbul este mulţumit că a reuşit să fie atât de competitiv la Wimbledon.

  • „Am făcut tot ce am putut pentru a mă pregăti pentru acest meci şi pentru acest turneu în general”, a declarat Djokovic.
  • „Dacă cineva mi-ar fi spus că voi juca finala Wimbledon acum trei, patru săptămâni, aş fi acceptat cu siguranţă. Unde eram acum trei, patru săptămâni, unde sunt acum…”
  • „Desigur, mă simt dezamăgit. Este un gust amar să pierd finala aşa cum am făcut-o astăzi. Dar până la urmă trebuie să fie un succes pentru mine şi echipa mea să jucăm finala de la Wimbledon şi să pierdem în faţa celui mai bun jucător al turneului”, a conchis el.

Carlos Alcaraz, locul 3 ATP, a câştigat duminică, pentru al doilea an consecutiv, turneul de Grand Slam de la Wimbledon, învingându-l în finală, în trei seturi, pe Novak Djokovic, numărul 2 mondial.

INTERVIURILE HotNews.ro