Sari direct la conținut

Numărul de noi cazuri de COVID-19 s-a dublat în ultima săptămână. Rafila: „E un trend așteptat. Această creștere va dura circa 4-5 săptămâni”

HotNews.ro
Coronavirus in Romania, Foto: lcv / Alamy / Alamy / Profimedia
Coronavirus in Romania, Foto: lcv / Alamy / Alamy / Profimedia

​Aproape 15.000 de cazuri noi de COVID-19 s-au înregistrat săptămâna trecută, dublu față de săptămâna anterioară raportării, a anunțat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Astfel, între 4 iulie și 10 iulie, au fost raportate 14.943 de cazuri, față de 7.726 între 27 iunie și 3 iulie.

Este a treia săptămână în care numărul de cazuri se dublează.

„E un trend așteptat. Această creștere va dura circa 4-5 săptămâni, după care numărul de cazuri se va stabiliza și o să vedem când va începe să se reducă”, a precizat Rafila.

În ultima săptămână, 1.410 persoane au fost internate, dintre care 86 la ATI (68 dintre ei nevaccinați). În același interval, 33 de persoane diagnosticate cu COVID-19 au decedat.

Potrivit ministrului, pozitivitatea cazurilor a crescut cu aproape 50%. Proporţia de cazuri pozitive este de 12%, pe care ministrul o cataloghează drept „un indicator bun” prin comparaţie cu valurile precedente, când acest indicator a depăşit 30%.

Potrivit lui Rafila, tulpina Omicron este dominantă şi deja au fost secvenţiate primele cazuri cu subvarianta BA.5, care este responsabilă de accelerarea din nou a pandemiei.

Şi în ultima săptămână Bucureştiul se situează pe primul loc în ceea ce priveşte numărul de cazuri, cu aproximativ o treime dintre cele înregistrate la nivel naţional.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro