Sari direct la conținut

„O adevărată legendă”. Cea mai bătrână pasăre flamingo de la Zoo Berlin a murit la 75 de ani

HotNews.ro
Flamingo, Foto: DreamsTime
Flamingo, Foto: DreamsTime

Un exemplar de flamingo pe nume Ingo, considerat cel mai vârstnic locuitor al Grădinii Zoologice din Berlin, a murit, a anunţat instituţia citată joi de agenţia DPA, preluată de Agerpres.

„Flamingo Ingo a murit la vârsta de 75 de ani”, a anunţat grădina zoologică pe Instagram, miercuri seara. „Flamingo a trăit la Berlin din 1955 – o adevărată legendă!”, a adăugat instituţia.

Numeroase persoane şi-au exprimat pe Instagram regretul la aflarea veştii despre decesul lui Ingo şi au răspuns prin mesaje de condoleanţe la postarea grădinii zoologice.

O inscripţie de pe un inel pe care Ingo îl avea la un picior, descoperit în urmă cu câţiva ani, indică faptul că pasărea s-a născut la Cairo la data de 23 iunie 1948.

Prin urmare, Ingo era cel mai vârstnic locuitor de la grădina zoologică din capitala Germaniei, fiind chiar mai bătrân decât gorila Fatou, care s-a născut în 1957.

Data la care Ingo a eclozat este, însă, incertă neexistând alte documente care să confirme evenimentul.

În sălbăticie, un exemplar de flamingo trăieşte, în medie, circa 30 de ani.

Grădina zoologică din Berlin a fost prima din Germania care a înmulţit flamingo chilian şi flamingo roz, de la începutul anilor 1960.

Cum a reuşit Ingo să supravieţuiască atât? Îngrijitorul grădinii zoologice, Thomas Lenzner, a explicat anterior că acest lucru se datorează parţial lipsei prădătorilor naturali, precum şi îngrijirilor veterinare de înaltă calitate de care flamingo beneficiază şi a hranei optimizate, care conţine anumiţi coloranţi (carotenoizi) responsabili de nuanţa roz delicată a penajului acestor păsări.

Din cauza vârstei lui înaintate, Ingo avea nevoie uneori de mai multă odihnă şi şchiopăta uşor, a adăugat Lenzner. (sursă foto Dreamstime)

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro