Sari direct la conținut

O altă membră a miliției americane Oath Keepers a fost condamnată pentru rolul său în asaltul de la Capitoliu din 2021

HotNews.ro
asaltul asupra Capitoliului american din 6 ianuarie 2021, Foto: Ardavan Roozbeh / Zuma Press / Profimedia
asaltul asupra Capitoliului american din 6 ianuarie 2021, Foto: Ardavan Roozbeh / Zuma Press / Profimedia

O membră a miliției americane de extremă dreapta Oath Keepers a fost condamnată vineri la opt ani și jumătate de închisoare pentru rolul său în atacul mortal din 6 ianuarie 2021 asupra Capitoliului SUA de către susținătorii lui Donald Trump care au încercat să răstoarne rezultatele alegerilor prezidențiale. relatează Reuters.

Jessica Watkins a fost condamnată în noiembrie de un juriu federal de la Washington pentru obstrucționarea unei proceduri oficiale pentru rolul său în asaltul asupra Capitoliului, când revolta susținătorilor lui Trump s-a lăasat cu lupte cu membrii poliției, geamuri, iar parlamentarii au fugit pentru a-și salva viețile.

Watkins a fost, de asemenea, condamnată pentru conspirație și obstrucționarea ofițerilor de poliție în timpul revoltelor.

Judecătorul districtual Amit Mehta a declarat vineri că a fost „deosebit de greu” să emită o sentință pentru Watkins după ce ea a depus mărturie în timpul procesului despre greutățile cu care s-a confruntat din cauza identității sale sexuale ( fiind transgender) și despre cooperarea ei cu autoritățile de aplicare a legii în timpul investigației lor asupra comportamentului ei din ianuarie. 6.

Dar el a spus că „nu șterge” ceea ce a făcut ea în timpul atacului.

„Rolul tău în acea zi a fost mai agresiv, mai violent, mai deliberat decât poate la alții”, a spus Mehta.

Kenneth Harrelson, un alt membru al Oath Keepers condamnat pentru obstrucția unei proceduri oficiale, a fost, de asemenea, găsit vinovat de conspirație la a împiedica membrii Congresului să certifice câștigarea alegerilor de către Joe Biden, precum și pentru alterarea de documente și proceduri. El va fi condamnat vineri mai târziu.

Watkins și Harrelson au fost achitați de acuzații de conspirație sedițioasă.

Procurorii au cerut 18 ani de închisoare pentru Watkins

Procurorii federali i-au cerut lui Mehta să o condamne pe Watkins la 18 ani de închisoare.

În timpul luării sale de cuvânt în instanță, Watkins i-a cerut, printre lacrimi, judecătorului să emită o sentință justă.

„Acțiunile mele și comportamentul meu în acea zi fatidică au fost greșite și, după cum înțeleg acum, infracționale”, a spus ea.

Procurorul federal Alexandra Hughes i-a spus vineri lui Mehta că acțiunile lui Watkins și ale celorlalți membri Oath Keepers în acea zi „nu au fost o aberație” și că ar trebui impusă o sentință substanțială.

Avocatul lui Watkins a cerut ca ea să fie condamnată la cinci ani de închisoare.

Miliția Oath Keepers, fondat de Stewart Rhodes în 2009, include personal militar actual și pensionat din SUA și ofițeri de aplicare a legii. Ei au apărut, adesea puternic înarmați, la proteste și evenimente politice, inclusiv demonstrații de justiție rasială care au urmat uciderii în 2020 la Minneapolis a afroamericanului George Floyd de către un ofițer de poliție alb.

Citește și:

Asalt la Capitoliu: 18 ani de închisoare pentru liderul de extremă dreapta Stewart Rhodes

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro