Sari direct la conținut

VIDEO O clădire cu cinci etaje s-a făcut scrum după un incendiu izbucnit în cartierul Chinatown din Manila. Cel puțin 11 morți

HotNews.ro
VIDEO O clădire cu cinci etaje s-a făcut scrum după un incendiu izbucnit în cartierul Chinatown din Manila. Cel puțin 11 morți
Incendiu în carierul Chinatown din Manila. Foto: Jam Sta Rosa / AFP / Profimedia

Cel puțin 11 persoane și-au pierdut viața vineri într-un incendiu care a izbucnit într-o clădire de cinci etaje, atât rezidențială, cât și comercială, din cartierul Chinatown din Manila, Filipine, a declarat un oficial citat de Reuters.

Incendiul din districtul Binondo al capitalei Manila a fost stins în aproximativ trei ore, după ce pompierii au fost alertați în jurul orei 7:30 dimineața, au declarat oficialii. Momentan, cauza incendiului rămâne necunoscută.

Echipajele a 14 autospeciale de pompieri au reușit să controleze incendiul care a izbucnit dimineața în districtul Binondo din Manila după două ore de intervenție, a anunțat biroul de pompieri al orașului într-un raport inițial. 

„Soția proprietarului clădirii era printre victime,” a declarat Nelson Ty, un oficial ales din comunitatea afectată, pentru postul de radio DZRH. 

El a adăugat că vânzătorii foloseau clădirea pentru a-și depozita marfa pe timp de noapte. Nu este clar dacă mai erau persoane prinse în interior și alte posibile victime, a spus Ty.

Incendiile, o provocare națională în Filipine

Filipine se confruntă cu dificultăți în aplicarea adecvată a normelor de siguranță împotriva incendiilor în clădiri, locuințe și birouri. 

Un incendiu din august anul trecut într-o clădire rezidențială și un depozit a dus la pierderea a 16 vieți, iar în mai 2023, un alt incendiu devastator a distrus clădirea istorică a Oficiului Poștal Central din capitală. 

De asemenea, în 2017, un incendiu într-un centru comercial din orașul Davao a provocat moartea a 37 de angajați ai unui call center și a unui ofițer de securitate.

INTERVIURILE HotNews.ro