O fată de 13 ani, ucisă de o familie din Pakistan la care lucra menajeră după ce le-a furat ciocolată

Un cuplu din nord-estul Pakistanului a fost arestat sub acuzația că a ucis o fată de 13 ani care lucra pentru ei ca menajeră, pentru că ar fi furat ciocolată din casă, relatează BBC.
Fata, identificată doar cu numele Iqra, a murit miercurea trecută la spital din cauza rănilor suferite. O anchetă preliminară a poliției a arătat că aceasta fusese torturată.
Cazul din Rawalpindi a stârnit indignare generală, iar postările pe rețelele sociale cu hashtag-ul #JusticeforIqra au adunat zeci de mii de vizualizări și au reaprins dezbaterea privind munca copiilor și maltratarea lucrătorilor casnici.
„M-am simțit complet distrus pe dinăuntru când a murit”, a declarat tatăl fetei, Sana Ullah, pentru BBC.
El a spus că a primit un apel de la poliție miercurea trecută. Când a mers de urgență la spital, a văzut-o pe Iqra întinsă pe un pat, inconștientă. Fata s-a stins câteva minute mai târziu.
Iqra a început să lucreze ca menajeră de la vârsta de opt ani. Tatăl ei, un fermier în vârstă de 45 de ani, a declarat că a trimis-o la muncă pentru că avea datorii.
După ce a lucrat pentru câțiva angajatori, acum doi ani a început să lucreze pentru cuplu, care are opt copii. O plăteau cu aproximativ 28 de dolari pe lună.
Poliția a declarat că Iqra a fost acuzată că a furat ciocolată de la angajatorii ei, adăugând că o anchetă preliminară a arătat că Iqra a fost torturată. Poliția spune, de asemenea, că au existat dovezi de abuzuri frecvente.
O autopsie este în curs de desfășurare pentru a evalua întreaga amploare a rănilor ei, iar poliția a declarat că încă așteaptă raportul medical final.
Angajatorii lui Iqra, Rashid Shafiq și soția acestuia, Sana, au fost arestați, împreună cu un profesor de Coran, care lucra pentru familie. Profesorul a adus-o pe Iqra la spital și a plecat după ce a spus medicilor că tatăl fetei a murit și că mama ei nu se află în preajmă.
Tatăl lui Iqra spune că dorește să-i vadă „pedepsiți pe cei responsabili pentru moartea fiicei mele”.
În ciuda indignării publice pe care aceste cazuri o stârnesc, ele sunt de obicei soluționate pe cale amiabilă și este rar ca suspecții să fie urmăriți penal și condamnați, notează BBC.