Sari direct la conținut

O femeie a fost înjunghiată de 25 de ori pe stradă, în oraşul Ovidiu. Atacatorul avea ordin de protecție emis împotriva sa

HotNews.ro
Masina de politie si ambulanta, Foto: Vlad Barza / HotNews.ro
Masina de politie si ambulanta, Foto: Vlad Barza / HotNews.ro

O femeie în vârstă de 40 de ani a fost înjunghiată pe stradă, marți, 16 iulie, în orașul Ovidiu. Atacatorul, care avea ordin de restricție, a lovit-o pe femeie de 25 de ori cu un cuțit, transmite Agerpres.

„Din primele verificări rezultă că împotriva bărbatului era emis un ordin de protecție de către instanța de judecată, victima refuzând monitorizarea bărbatului prin montarea unui dispozitiv electronic”, au declarat polițiștii. Cei doi erau căsătoriți și voiau să divorțeze, scrie Ziua de Constanța.

Bărbatul a lovit-o pe femeie de 25 de ori, la baza gâtului, cu un cuţit. Aceasta a fost transportată la spital în stare gravă, cu insuficiență respiratorie acută și hemoragie internă și externă. 

Inculpatul a fost arestat preventiv și este cercetat pentru tentativă de omor calificat, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecţie.

În primele trei luni ale anului 2024, instanțele judecătorești au emis aproape trei mii de ordine de protecție pentru victimele violenței domestice, însă mai bine de unul din trei a fost încălcat de persoanele împotriva cărora a fost emis ordinul.

Potrivit legislației, ordinele provizorii de protecție, valabile 5 zile, pot fi emise imediat de către polițiști, dar au nevoie de confirmarea unui procuror. Potrivit IGPR, 90% dintre ordinele polițiștilor au fost confirmate de unitățile de parchet. Ulterior, instanța decide dacă ordinul provizoriu este transformat într-un ordin de protecție standard, cu o durată de 6 luni.

INTERVIURILE HotNews.ro