Sari direct la conținut

O legendă a tenisului propune o schimbare importantă de regulament pentru circuitul ATP

HotNews.ro
John McEnroe
John McEnroe / Sursa foto: RONALD MARTINEZ / Getty images / Profimedia

John McEnroe a vorbit mult cu presa în ultimele zilei, fostul lider ATP aducând acum în discuție o modificare importantă care ar trebui, în opinia sa, introdusă în tenisul masculin de câmp: setul cinci să se dispute după sistemul super-tiebreak (primul la 10 puncte).

John McEnroe propune ca setul cinci să se joace precum un super-tiebreak: primul la 10

După ce a vorbit despre BIG 3 și faptul că Novak Djokovic nu merită să fie „ticălosul” circuitului, în timp ce Federer și Nadal primesc dragostea fanilor peste tot în lume, acum McEnroe a vorbit despre o modificare importantă care ar ajuta tenisul masculin.


Legendarul jucător american (65 de ani) este de părere că duelurile de 3 din 5 de la Grand Slamuri trebuie să rămână în tenisul masculin, dar ar fi necesară o ajustare.


Conform lui McEnroe, setul cinci al meciurilor masculine de la Grand Slamuri să nu se mai joace după sistemul clasic cu gameuri, ci să fie introdus un super-tiebreak.


Concret, dacă s-a ajuns la 2-2 la seturi, atunci decisivul să aibă loc precum un super-tiebreak. Se joacă până la 10, primul care ajunge acolo fiind declarat câștigător (desigur, cu mențiunea că trebuie să aibă un avantaj de minim două puncte).


În sprijinul afirmațiilor sale, John precizează că setul al cincilea are un efect negativ asupra jucătorilor, ducând în multe cazuri la epuizarea sportivilor.


În acest moment, regula tie-break-ului de 10 puncte se aplică la toate Grand Slamurile doar atunci când se ajunge la scorul de 6-6 în manșa decisivă.


Pe lângă acest lucru, modificarea ar fi una convenabilă și pentru televiziuni și organizatori, crede McEnroe: s-ar evita oarecum orele târzii la care se termină în prezent unele meciuri (recent, la Roland Garros, meciul lui Novak Djokovic cu Lorenzo Musetti s-a încheiat la ora 03:08, ora Parisului).

INTERVIURILE HotNews.ro