Sari direct la conținut

O motiune de papagali

Opinie
Inventarul stricaciunilor politice

„Pe actuala executie bugetara deficitul va fi intre 10% si 11% din PIB. Masurile din pachetul prezentat prin angajarea raspunderii sunt si ineficiente si insuficiente. (…) Nu am inteles din declaratiile primului-ministru si ministrului Finantelor cum va fi evitata cresterea datoriei publice pana la 50 de miliarde de euro si in ce mod vor fi atrasi acesti bani de pe pietele financiare”. Cui apartine acest pasaj?, se intreaba Doc, pe blogul lui.

Cine se intreaba cum va reusi statul sa echilibreze pe mai departe veniturile si cheltuielile? Oare cine isi exprima o astfel de ingrijorare foarte pertinenta? Ba chiar, as zice, foarte responsabila?

E vorba de dl Varujan Vosganian, de la PNL. Chiar el! De altfel putem auzi aceleasi ingrijorari si de la fostul si poate si viitorul titlular al unei „solutii Johannis”, dl Johannis: masurile guvernamentale, citez, „nu sunt suficiente”. Dl Geoana facuse si el declaratii similare: masurile vin prea tarziu ca sa ne incadram in graficul stabilit cu FMI.

Mai sa fie! Am trecut fara sa stiu in alta realitate? Vad cum trei distinsi lideri politici critica masurile guvernului pentru ca sunt prea putine, prea slabe si vin prea tarziu. Or, …am senzatia certa ca in urma cu cateva zile aceeasi lideri politici au incercat fara succes sa blocheze cu totul masurile respective, si au reusit oricum sa le intarzie! Cum sa te plangi de insuficienta si ineficienta unor masuri la cateva zile dupa ce ai strigat din toti bojocii ca ele reprezinta nici mai mult nici mai putin decat „un genocid” (!)? Ce ar trebui sa inteleaga populatia? Ca tu ai face genocidul mai eficient?

Adevarul e ca nu sunt realitati paralele. Sunt doar politicieni care au ajuns la un asemenea nivel de papagalism incat nu le mai pasa catusi de putin sa mentina o minima coerenta.

Comenteaza pe Inventarul Stricaciunilor Politice.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro