Sari direct la conținut

O peșteră de gheață din Islanda s-a prăbușit în timpul unui tur turistic. O persoană a decedat, două sunt date dispărute

HotNews.ro
O peșteră de gheață din Islanda s-a prăbușit în timpul unui tur turistic. O persoană a decedat, două sunt date dispărute
Peșteră de gheață lângă ghețarul Breiðamerkurjökull din Islanda Foto: Sven-Erik Arndt / Universal images group / Profimedia

Incidentul a avut loc duminică în timp ce un grup de 25 de turiști vizitau ghețarul Breiðamerkurjökull din sud-estul Islandei, una din cele mai populare zone turistice a țării, relatează The Guardian.

Patru turiști au fost loviți de gheață în urma prăbușirii peșterii. Doi dintre aceștia au suferit răni grave, dintre care unul a murit la locul incidentului. O a treia persoană a fost dusă cu elicopterul la spital, fiind în stare stabilă.

În urma prăbușirii peșterii de gheață, două persoane au fost date dispărute. Un număr semnificativ de salvatori au intervenit după-amiază și seara, dar cei doi nu au fost găsiți. Operațiunea a fost suspendată în cursul nopții din cauza întunericului și a condițiilor periculoase.

Presa islandeză a relatat că două elicopteri ale Gărzii de Coastă au fost deplasate la locul incidentului, unde au sosit și numeroase ambulanțe. Cu toate acestea, televiziunea de stat RUV a precizat că eforturile de deplasare a echipamentului de intervenție la ghețar este extrem de dificilă din cauza terenului accidentat, iar tăierea gheții s-a făcut în mare parte manual.

Publicația locală Visir a relatat că grupul de 25 de turiști, de diverse naționalități, se afla într-un tur însoțit de un ghid, dar majoritatea erau în afara peșterii în momentul prăbușirii.

Ghețarul unde a avut loc incidentul se află în apropierea lagunei glaciare Jokulsarlon, una dintre cele mai populare destinații turistice din Islanda.

INTERVIURILE HotNews.ro