Sari direct la conținut

O poveste reală din Bogotá pe scena Apollo111 Teatrul

O poveste reală din Bogotá pe scena Apollo111 Teatrul
O poveste reală din Bogotá

Premieră oficială în cadrul FNT a spectacolului „Dreptate pentru un criminal”

O nouă premieră va avea loc la Apollo111 Teatrul, un spațiu cultural independent din București, în data de 20 octombrie, ora 20:00. Spectacolul Dreptate pentru un criminal, bazat pe textul lui Marlon Bisbicuth Rincon, în regia lui Alejandro Duran, va avea prima reprezentație în cadrul celei de-a XXXIV-a ediție a Festivalului Național de Teatru.

„Dreptate pentru un criminal” este construit în jurul unui eveniment real care a șocat Columbia: violul și uciderea unei fete indigene de către un arhitect aparținând unei familii extrem de influente din Bogota. Imediat după, avocatul familiei îl abordează pe paznicul clădirii în care a avut loc crima, încercând să-l facă să depună mărturie în favoarea ucigașului. Rezultatul întâlnirii dintre ei va decide dacă și ce fel de justiție se va face în acest caz.

În distribuția spectacolului regăsim actori cu o vastă experiență atât în teatru, cât și în film: Vlad Brumaru (Ernesto Mahecha) și Alexandru Ion (Avocatul). Alături de aceștia își va face debutul și o actriță aparținând tinerei generații, Karina Jianu, care interpretează rolul Fetiței.

Scenografia este semnată de Raluca Alexandrescu, iar universul sonor este construit de către Ana Băncescu și Paul Drăgușin. Spectacolul durează 1 h 20’, fără pauză. Accesul în sala de spectacole se face începând cu ora 20:00, dar accesul în incintă se poate face începând cu ora 19:00, Apollo111 Teatrul punând la dispoziția spectatorilor un lounge pe parcursul așteptării.

“Am ales să montăm acest text pentru că este unul acut, racordat la realitate și la contemporaneitate. Prin intermediul lui avem acces la umbrele Columbiei, care seamănă mai mult decât ne-ar plăcea să credem cu umbrele României.” – Bogdan Theodor Olteanu, director artistic.


“E o bucurie să întâlnești contexte creative curate în care potențialul unei povești scrise să se împlinească într-un spectacol solid. Îmi place să cred că “Dreptate pentru un criminal” este fix asta și că acest rezultat al întâlnirii cu Alejandro, Vlad si Karina va fi pentru public la fel de entuziasmant precum a fost pentru mine.” – Alexandru Ion.

Apollo111 Teatrul este un spațiu cultural independent, situat în Palatul Universul. Acesta reprezintă un safe space de explorare artistică, atât pentru echipele de creație, cât și pentru spectatorii care îi trec pragul. Principiile după care se ghidează sunt simple, dar asumate în totalitate. Astfel direcția artistică a Apollo111 Teatrul este constituită pe baza a trei piloni: paritatea de gen în rândurile tuturor colaboratorilor teatrului; susținerea artiștilor aflați la început de drum, majoritatea făcând parte din spectrul independent; textele montate nu au o vechime mai mare de 30 de ani, ilustrând astfel teme și problematici actuale.

Mai multe detalii puteți afla pe paginile de social media (Facebook, Instagram) ale Apollo111 Teatrul.

Parteneriat media

INTERVIURILE HotNews.ro